我同老公都好鍾意食海鮮🦞,所以上星期六一齊去試吓「挪亞方舟度假酒店」嘅豐盛閣餐廳「芝味菇饌.海鮮自助晚餐」! 一路沿住沙灘行去餐廳,望著青馬大橋同海景,環境幾relax,好似去咗渡假咁。 餐廳內好多枱都可以望到海景,海鮮🦞有:波士頓龍蝦🦞、加拿大鱈蟹腳、紐西蘭青口和翡翠螺及麵包蟹。其中較鍾意有「鮑魚芝士伊麵」&「波士頓龍蝦🦞」,前者係原隻鮑魚配芝士碎撈伊麵,伊麵混埋芝士食,口感creamy,鮑魚帶燒汁味,好好味😋! 波士頓龍蝦🦞更係必試,大大隻,好新鮮,我果隻仲剛好有好多蝦籽,好正! 熱盤款式唔算多,其中有幾款係時令茹菌做主題,都幾清新特別! 甜品枱上嘅「蘑菇造型芝士凍餅」好可愛,呢度嘅甜點幾唔錯,仲有豆腐花添!

熱盤款式唔算多,其中有幾款係時令茹菌做主題,都幾清新特別!

2023-10-28
  • 冰鎮龍蝦