2023-12-13 137 瀏覽
喂~各位食得開嘅朋友,今日我就去咗一間好有人情味嘅茶餐廳喇!一落座,就點咗份雞蛋仔同埗樂冰紅茶嚟開開胃。幾時見過咁曲水流觴嘅食物介紹啊?直接啲,啱晒嚟一邊行一邊嗌嘅我😏。啲雞蛋仔出爐嗰陣,陣陣牛油香味四溢,熱辣辣嘅,金黃色嘅表皮微微脆口,裏面又係咁滑嘅,真係食落去超~滿足!簡直係雞蛋仔界嘅極品,個個都係咁鬼香口😋!再講下嗰杯冰紅茶,啱哂夏天飲!既解渴又消暑,好過癮!冷凍嘅檸檬片加落去,酸酸甜甜嘅,清新爽口得嚟又唔會遮咗茶嘅本味,話晒嗰啲平民嘅滋味就係咁純粹!當日就咁-啖啖雞蛋仔,一口口冰涼嘅紅茶,我感覺自己啲煩惱都消咗。下次經過,仲要再嚟試埋其他野食!揼雞蛋仔,飲紅茶,嗰份簡單嘅快樂就係我想同大家分享㗎👌。🥚🍋🍹