2017-10-06
中環返工 OT 完,打工仔垂頭喪氣,有咩好得過同同事走去食個拉麵,加加油,差差電。其實中環有好幾間拉麵店,我都食過晒,唯獨呢間真係要寫寫食評表揚一下,不枉我專登走過黎試。有張 poster 推介呢個特濃芝士蕃茄拉麵,都好吸引,不過最尾都係叫左黑熊拉麵,呢個芝士蕃茄要下次再去試試呢個就係黑熊拉麵,佢最特的既地方就係特濃湯底加上黑蒜油味道,如果鍾意食蒜既朋友一定要試我食拉麵最鍾意加好多好多蔥,呢個份量岩晒我心意跟住睇下我塊义燒,厚到成塊牛扒咁最正係我叫左火灸肥义燒,佢用火槍噴落塊义燒度,燒到個面脆脆地,脂肪溶溶地,一黎到即放落口,口感味道都一流所以唔怕肥,一定要食肥义 日本野通常有配菜比你中和一下個口腔,食完肥义,成口脂肪香氣,再食個牙菜,非常 refreshing我同事叫左呢個招牌拉麵,我試左個湯,味濃鮮甜,冇味精大家都好鍾意既溫泉蛋兩碗合照總結:中上環咁多間拉麵店,我推介熊拉麵,真材實料,建議大家試下個蒜香拉麵
我食拉麵最鍾意加好多好多蔥,呢個份量岩晒我心意
所以唔怕肥,一定要食肥义
我同事叫左呢個招牌拉麵,我試左個湯,味濃鮮甜,冇味精
大家都好鍾意既溫泉蛋
兩碗合照