2018-10-15 390 瀏覽
每個人心目中都有第一,對於我來講全香港最好食嘅米線就係呢一間❤️❤️❤️。佢真係好山旮旯,喺石蔭,地鐵唔到嘅地方,但係好多時我都會專程入去食呢一碗米線,因為其他地方真係搵唔到呢種會上癮嘅米線。😋😋😋佢嘅酸辣湯底非常香濃,食耐咗條脷會有少少麻,會越食越上癮。😛😛😛佢有幾個推薦嘅配料,等我逐一講下:腩肉🥢必叫🤤🤤🤤肥瘦適中,本身帶有辣度醃到好入味,令成碗米線加分👍,講真冇咗佢會失色不少,所以一定要叫呀🤟🏻🤟🏻🤟🏻炸醬🥢炸過嘅肉粒增加口感,本身帶鹹,由於本身成碗米線略鹹,所以唔建議叫,除非你個人好重口味啦。雞絲🥢撕開到一條條索晒啲湯底,好正呀🤤黑木耳🥢爽身好食,增加口感,同碗米線好夾。螺旋藻🥢爽身好食,加上食完冇咁大罪惡感,相對健康咁。冬菇🥢煮到好淋好入味好正呀🤤注意⚠️呢間鋪頭一到午膳嘅時間就會好多人喺門口排隊。想避開人群最好就兩點後先入去,但一定要早過四點,因為過咗四點某啲配料就賣晒。⚠️要食一定要食佢既舊鋪位,新鋪位冇咁好食,大概得返一半美味程度。⚠️偏辣!要嗌比平時帶少一個辣度呀。味道指數:🌝🌝🌝🌝🌝上樓指數:🌝🌝🌝🌝回頭指數:🌝🌝🌝🌝🌝⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️💡是日嗌咗: (免加

佢有幾個推薦嘅配料,等我逐一講下:

雞絲🥢撕開到一條條索晒啲湯底,好正呀🤤
黑木耳🥢爽身好食,增加口感,同碗米線好夾。
螺旋藻🥢爽身好食,加上食完冇咁大罪惡感,相對健康咁。
冬菇🥢煮到好淋好入味好正呀🤤

注意
⚠️偏辣!要嗌比平時帶少一個辣度呀。

味道指數:🌝🌝🌝🌝🌝
上樓指數:🌝🌝🌝🌝
回頭指數:🌝🌝🌝🌝🌝

💡是日嗌咗: (免加一)
雲南小窩酸辣米線 $25
一個餸$8-9

💡餐廳資料:
雲南小鍋米線 (葵涌)
葵涌梨木道112號葵寶大廈地下5號舖