餐廳: 金豪酒家
資訊:

移民左既同學終於返嚟香港🥹🥹佢唯一嘅訴求就係要食大排檔🤣🤣金豪酒家咁出名,緊係帶朋友黎,滿足佢!😋😋先黎個🧊冰火辣魷魚🦑前菜開下胃,香辣惹味,口感好爽脆,配啤酒🍺一流👍🏻之後食左個好味醬烤骨,意外地類似東坡肉,但個汁係酸酸甜甜,似咕嚕肉😂😂件肉勁大塊,肉質入口即溶❤️不是用鬆肉粉的👍🏻朋友至愛蒜蓉炒豆苗🥬係外國冇菜食😂😂好貴又冇咁靚🥹🥹呢到入口無渣,蒜蓉味非常香!係大排檔嘅火候😋😋🔥緊係唔少得海鮮😆😆蒜蓉粉絲蒸蟶子皇勁大隻😍又超級鮮味!加上調咗味嘅豉油,配飯食係一流呀💯 👍🏻👍🏻👍🏻仲叫多個香辣避風塘炒蟹🦀香港獨有😛大排檔嘅鑊氣!香脆炸蒜粒食到朋友舔舔脷🤭🤭蟹肉唔會整到乾晒,鮮甜同埋肉汁正呀💦😋最後整個亮哥招牌炒飯,塞飽朋友🤣🤣啲飯粒粒分明乾身👍🏻手功好😆食左咁多4個人埋單先千頭,抵到飛起❤️❤️朋友好滿意仲話要請我食糖水😛😛🫶🏻🫶🏻