2023-12-18 258 瀏覽
走進欽記,聞到一股鮮美湯底香,真係惹味到不得了👃。我點了碗經典魚蛋粉,快手拍咗幾張相就忍不住開動!頭先就講講湯頭,清甜得嚟帶點海鮮嘅鮮味,每一啖都喝得出主廚嘅用心。🍲至於魚蛋,哎喲,表面滑溜溜,一咬落去Q彈得好過癮,有啲「彈牙」嘅口感,又透心涼;魚味非常鮮美,絕對係我食過最好味嘅魚蛋之一。😋河粉就簡單得來幼滑,吸滿咗湯汁,配合嗰三塊魚片,大家真係絕配!試過唔少粉麵,但係欽記嘅魚片質感好到令人難忘,腍滑得來帶點咬勁,食落去確是相得益彰。哦,少不了提一下隨餐附送嘅炸魚皮,佢嘅酥脆做得啱啱好,啖啖滿口香脆,真係有種食唔停口嘅感覺。總結一下,欽記魚蛋粉絕對符合老少咸宜之選,有機會一定要再嚟!👍