2023-08-24
等到頸都長,移民咗去英國嘅朋友仲要返香港探親,我哋兩個好姊妹隆重其事book定枱訂定菜😂 店員 send咗個夏日特價Menu俾我哋,一圍12人有好多靚海鮮都唔使$4000,但我哋得三個人食唔到咁多,已經keep起咗個Menu下次家庭聚餐可用🎊佢喺嗰邊住內陸地方好少海鮮,留左份豉椒炒蘇格蘭蟶子王,果然係蟶子王真係超大隻,朋友話佢年幾兩年冇食過咁新鮮嘅海鮮🤣🤣 仲要係豉椒炒勁有香港風味除咗預留一份海鮮,都係諗住其他睇吓到時胃口如何,叫咗泰式咖喱香芒蝦球,當然都係朋友心水,佢話嗰邊啲東南亞嘢食又貴又難食🤣 呢碟真係我哋三個都好驚喜,一來擺盤賣相好靚,二來份量好多好抵食,三來咖喱同芒果原來係天作之合,加上新鮮彈牙爽口嘅蝦球超正