北京填鴨,我細細個就開始食!而家大大個,再食!我要叫鴨!🤣🐥🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤之前行過fashion walk,以為入面靜係得西野、酒吧?就大錯特錯,原來行到盡頭仲有間上海菜—京滬佳餚。環境主打新派摩登京滬菜,所以除左有indoor ge中式用餐區仲設有outdoor用餐區,出面有吊燈串,用上深色桌椅,好chill好舒服。坐低先開左壺菊花茶,侍應仲比左碟冷盤我地。麻辣蓮藕片,麻辣好夠味,開胃!準備好胃口食好多好多野~~😇食物除左第一☝🏻片皮鴨,餐廳亦供應不少數量的京滬菜,小食、主食及甜品。一於就試哂佢。🧆酲醋小排骨小排骨加左醬汁一齊用獲爆到勁香醬汁濃稠酸甜開胃配瘦肉,雖然好岩我唔中意食肥膏,但某幾舊過瘦令肉質略韌。🥟招牌小籠包小籠包皮薄,內裡超爆汁。餡料鮮甜多汁,肉味香濃,回味到一粒接一粒。🍜京滬擔擔麵濃郁花生醬花椒湯底,麻辣味恰到好處麵條質地好爽,掛哂湯,酸酸麻香,帶微辣後勁,好味!🥙爆汁牛肉煎餅餅如其名,一咬開爆哂汁,牛肉餡同埋高湯超香濃,餅皮酥脆。啖啖肉,絕對足料,一個好滿足的小食。食食下主菜來了,我地叫隻鴨,黎左!😋🐣京滬酥香烤鴨半隻烤鴨分開左皮同肉。表皮烤至酥脆金黃,留有
北京填鴨,我細細個就開始食!
而家大大個,再食!我要叫鴨!🤣🐥

🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤

坐低先開左壺菊花茶,侍應仲比左碟冷盤我地。
麻辣蓮藕片,麻辣好夠味,開胃!
準備好胃口食好多好多野~~😇

食物

🧆酲醋小排骨

小排骨加左醬汁一齊用獲爆到勁香

🥟招牌小籠包

小籠包皮薄,內裡超爆汁。
餡料鮮甜多汁,肉味香濃,回味到一粒接一粒。

🍜京滬擔擔麵

濃郁花生醬花椒湯底,麻辣味恰到好處
麵條質地好爽,掛哂湯,酸酸麻香,帶微辣後勁,好味!

🥙爆汁牛肉煎餅

食食下主菜來了,我地叫隻鴨,黎左!😋

🐣京滬酥香烤鴨半隻

烤鴨分開左皮同肉。
表皮烤至酥脆金黃,留有薄薄的皮下脂肪,油香十足。
而鴨肉嫩滑多汁,無骨,啖啖肉。
六款配料包括有:蒜蓉、青瓜、京蔥、心內美、砂糖、填鴨醬。
包皮由隔紙一塊塊隔住,熱蒸籠上。
鴨片鴨肉捲住薄薄的皮,配埋配料。
嘩,無得彈。
果然是傳說中的天下第一的北京烤鴨。👍🏻

今晚叫鴨,大成功✌🏻👅✌🏻