2020-11-15
去完中環donki, 好想食拉麵,朋友帶左我去附近嘅座銀食雞白湯,講到我一定鍾意,即管去試試啦!平日夜晚去,唔洗點等,五分鐘就入座。啲staff個個麵好nice, 會講解下有咩限定麵食,有咩限定野飲,又介紹有邊啲手工啤值得試...不過第一次黎,就梗係要食鎮店主打嘅雞白湯拉麵啦!一上菜,望落好飲好細碗,但其實女仔食晒成碗,再飲埋啲湯就好~飽~冇誇張,湯一定要飲,濃而不漏,濃郁嘅雞湯再配上些少嘅忌廉味,真係未食完已經好期待下次再黎肉就有兩塊,一塊豬一塊雞,兩塊都岩岩好火喉,好滑而且keep到個肉味,好食!座銀喺我心目中已經係香港第一好食嘅拉麵我地叫左支手工啤pale ale, staff話因為個湯濃味,所以都建議我地飲少少酒先食個麵。個啤酒一飲落去係有果香,對於女仔黎講都好易入口,值得一試。