#cassiegotsuenwan -鼎爺私房菜係香港開咗好幾間分店,價錢都比較貴,今次終於開翻間平民版「鼎家喜筷」係荃灣西海之戀,我哋依啲小市民都可以試吓啦!餐廳裝修好靚,牆上有好多阿爺招牌光頭圖案,同埋同燒味有關嘅圖案。🍴-成個餐牌食物同飲品嘅選擇非常之多,想食多幾次,試多啲野!先講吓飲品,選擇多到好似一間台式飲品店,有咖啡、奶茶、果茶、沙冰樣樣齊。瘦編揀咗自家烘培芝蔴系列嘅白芝蔴奶茶,芝麻香味好香濃細膩,唔係隨便可以飲得到!😋-主食都有好多選擇,瘦編推介一定叫個燒味雙拼飯,揀咗燒腩仔同燒鵝。燒鵝帶有淡淡煙燻香味,肥瘦均勻,外脆內嫩。燒腩仔外皮脆卜卜,肥瘦相稱均勻,入口即化又唔沒油膩,食到肉香,好高質!另一個主食揀咗日式櫻花蝦腩片鍋飯,好新穎嘅組合,未試過但又幾好食。好羨慕荃灣嘅朋友,又有DONKI行又有好嘢食~😍-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ 鼎家喜筷 (荃灣)📍 荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖-
#cassiegotsuenwan
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 鼎家喜筷 (荃灣)
📍 荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖