我都未食過咁難食嘅雞煲,個醬一d都唔香,出面好食過佢既多的是。服務態度真心麻麻,無好面口,個籃裡面d菜都未食完,問都唔問就收走你。d面口衰衰咁..食物同員工質數都差【無下次,完】
食物同員工質數都差【無下次,完】

2023-04-02 317 瀏覽
Happy Friday🥰性價比系列 大大碟又多又抵食為食的我 不食飯也要點小食🫣✨ 燒腩仔飯燒腩仔皮脆肉嫩啖啖肉 肥瘦均勻兩大排 又大又多好食👍🏻✨ 黯然銷魂叉燒飯叉燒嫩口不老不太肥 色澤均勻微微炭燒蜜糖味 又多又抵食💁🏻‍♀️燒味飯+HKD5 一小碟豬油菜心又甜又爽✨ 櫻花蝦腩片鍋飯腩片夠軟 肥瘦適中醬汁甜甜的不太咸 撈飯一流🤤✨ 黃金魚皮每塊都沾有咸蛋黃 好滋味一定要趁熱吃 又脆又香口✨ 麻辣鮮魷魚鬚 有咬口不韌如果可以再辣點就好(本人愛食辣)
Happy Friday🥰

✨ 黃金魚皮
每塊都沾有咸蛋黃 好滋味
一定要趁熱吃 又脆又香口

✨ 麻辣鮮魷魚鬚 有咬口不韌
如果可以再辣點就好(本人愛食辣)
2023-03-06 265 瀏覽
晚餐同細妹一齊食咩好?今次我就去左荃灣西頂家喜筷!鼎爺雞煲冇得輸,雞塊大大件,雞肉香滑入味,啖啖肉是也,多芫荽正呀!啱晒芫荽啱晒控!雞塊可以不停Refill ,食幾多雞絕對不是問題😆超抵食!食完之後可以當打邊爐咁加入紐西蘭羊肉片同大大粒墨魚丸!淨係雞都已經食到好飽😂幾個人食最滋味,佢啲蔬菜都非常新鮮!所以食雞煲諗唔到去邊,黎呢到就啱晒啦!仲有桂圓紅棗菊花茶超正,養生之餘又消滯!岩曬一路食雞煲一路飲養生保健菜
晚餐同細妹一齊食咩好?

今次我就去左荃灣西頂家喜筷!

仲有桂圓紅棗菊花茶超正,養生之餘又消滯!
岩曬一路食雞煲一路飲養生保健菜
最近母親大人迷上左鼎爺嘅煮食節目🤣重睇又重睇個中嘅煮食奧秘🤤作為乖乖女嘅我一於帶佢去試下鼎爺集團旗下嘅鼎家喜筷!一嚐鼎爺餐廳嘅味道先😋行入大門覺得環境舒適😌有寬敞明亮嘅用餐區!亦有私人包房提供👀非常適合家庭或朋友聚餐!值得一讚係店員好有禮貌咁介紹雞煲同推薦嘅辣度🌶幸福雞煲 (bb辣)bb辣嘅雞煲有三個層次😳初嚐麻中帶辣、中段辣中帶甜、後勁甜中帶麻!味道一層接一層🔗食趣一環扣一環🤤真係會令人上癮🥰雞件好滑而且份量好多!雞部位雞肉偏多骨較少🐔而且90分鐘內無限添雞件😳真係幾抵食喎!蔬菜拼盤有娃娃菜、粟米、冬菇、金菇🤤全部都係打邊爐精選👍🏻索晒湯底嘅鮮味 超。級。好。味!粟米係超甜粟🌽最後食索晒湯底精華之後仲有甜粟米味😋檸檬洛神花茶檸檬洛神花茶酸酸甜甜🤤解膩又好味!幫助消化可以order多round雞件慢慢嘆😋📍鼎家喜筷荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖

幸福雞煲 (bb辣)

蔬菜拼盤

檸檬洛神花茶

📍鼎家喜筷
荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖
2023-02-21 161 瀏覽
呢兩日又凍咗,想搵返啲熱辣辣嘅嘢食,朋友推薦我最食「鼎家喜筷」雞煲!鼎爺間「鼎家喜筷」開在海之戀商場3樓,交通方便,好岩約朋友。見到佢依家有個「無限幸福雞煲90分鐘」推廣好抵食!90分鐘內可「無限添加」秘製雞件!🤩佢個辣度都可根據自己口味選擇,但最少辣度系BB辣。仲可以免費加湯底打邊爐,套餐配送新鮮蔬菜1份,可以額外加火鍋配料,價錢實惠!雞煲材料有雞件、洋蔥、芫茜、辣椒,大大煲雞肉香味勁吸引!我地揀咗BB辣,溫和的微辣感帶著少少花辣麻,十分開胃!上枱後唔好開蓋再焗多幾分鐘,滾起後就食得。估唔到成煲雞有咁多雞髀雞翼,啖啖肉又嫩滑多汁,超級抵贊!食晒雞肉之後加湯就可以打邊爐啦,我哋叫咗響鈴、蓮藕片、雜錦丸各2粒(牛丸、魚蛋、香菇貢丸、墨魚丸)好鐘意蓮藕片切得夠薄,加入雞煲煮好煮,爽脆又入味。套餐可以每位28蚊無限任飲菊花薏米茶,洛神花茶。呢個菊花同薏米嘅組合好特別,清熱解毒又祛濕排毒,味道清清地又爽口,非常推薦!

見到佢依家有個「無限幸福雞煲90分鐘」推廣好抵食!
90分鐘內可「無限添加」秘製雞件!🤩
佢個辣度都可根據自己口味選擇,但最少辣度系BB辣。

上枱後唔好開蓋再焗多幾分鐘,滾起後就食得。
估唔到成煲雞有咁多雞髀雞翼,啖啖肉又嫩滑多汁,超級抵贊!

好鐘意蓮藕片切得夠薄,加入雞煲煮好煮,爽脆又入味。

2023-02-21 171 瀏覽
少女心既裝修 大排檔既菜色點心雞煲燒味打冷甜品咩都有真係好奇廚房係點樣整咁多道菜出來點心拼盤正正常常 冇咩驚喜份量唔算大 做小食前菜岩岩好黑松露滑雞鍋飯以為份量偏少點知食落又可以黑松露係多到舖係面一舊舊雞肉滑既 但係多骨蒸飯好香軟好味涼拌麻辣蒜香手撕貴妃雞撈丁驚喜菜色份量好足 大大碟手撕雞醃得酸辣味香涼拌公仔面有彈性少見既組合但係有驚喜脆香蜜糖吐司圖片吸引但係成品唔太似樣好似唔夠焦脆卡路里爆標但係每一塊方磚都浸滿糖漿同朱古力醬外加牛奶雪糕 好邪惡
少女心既裝修 大排檔既菜色

卡路里爆標

但係每一塊方磚都浸滿糖漿同朱古力醬

外加牛奶雪糕 好邪惡
2023-02-13 131 瀏覽
朋友知道我好鍾意食雞煲,介紹我呢間「鼎家喜筷」,呢度嘅幸福雞煲90分鐘內無限添加雞件,而且還有附送新鮮蔬菜一份。餐廳環境光猛舒適,店員好細心服務,上枱時用計時器計時,再攪勻,雞件熟度時間控制很好‼️店員期間仲會主動更換乾淨嘅碟。➺ 幸福雞煲🐔 $168/位90分鐘無限添加任食,非常抵食‼️雞煲有三個辣度選擇(BB辣、中辣、大辣)我哋揀咗BB辣,😋雞件大大件,啖啖肉,肉質鮮嫩,甜度辣度岩岩好,好惹味‼️➺ 蔬菜拼盤包括有鮮冬菇、金菇、粟米及娃娃菜。➺ 珊瑚蚌 $68➺雜錦丸拼盤 $48➺出前一丁 $18➺ $28/位,可以任飲菊花薏米水味道清甜,洛神花茶酸微微大大瓶,中和了食雞煲油膩感。

➺ 幸福雞煲🐔 $168/位

➺ 蔬菜拼盤
包括有鮮冬菇、金菇、粟米及娃娃菜。

➺ 珊瑚蚌 $68

➺雜錦丸拼盤 $48
➺出前一丁 $18

2023-02-13
  • 幸福雞煲
2023-02-06 163 瀏覽
今日同朋友嚟到一間我好鍾意食嘅燒味飯,話說已經差唔多大半年冇嚟到。燒鵝有啲退步,不過佢嗰個金橘醬真係好好食。可能係我太夜去食佢嘅燒鵝並做唔到齒頰留香。同埋太夜啲飯已經林晒。佢哋冇保持飯嘅新鮮度。去到後面全部爛飯。叉燒,因為唔係燒脆皮叉燒。所以我覺得一般般冇乜特別。不過佢嗰個甜品有好多唔同嘅醬汁入邊加上真正嘅牛乳雪糕。物超所值。超級好食,同埋佢哋嘅茶。從設計到品嚐到可以保持溫度。呢個係我一直覺得比較有特色嘅嘢。咁耐冇黎出咗幾樣新嘢,但係都覺得冇乜特別希望呢間店舖可以持續進修。
2023-02-06
2023-02-04 143 瀏覽
公公婆婆係大陸未返,我已開工唔想煮飯,謙謙話去海之戀的鼎家喜筷到食雞煲,咁就唔洗辛苦媽咪🥹。果然乖仔呢到的幸福雞煲係無限添加雞件的, 我們先點了bb辣的,雞煲,佢依家隨煲附送新鮮蔬菜一份, 再點了以下幾款火鍋配菜⬇️⬇️⬇️❇️ 珊瑚蚌 ❇️ 蓮藕片❇️ 腸仔🥤 菊花薏米今次絕對係謙謙話事, 佢話食雞件先, 雞煲內有雞件、芫荽、紫洋蔥和蒜頭,雞件小辣好惹味,我夾起d 啖啖肉比謙謙,我就食其他部份, 食了一半雞煲汁仲係好濃郁時, 我地加入蓮藕片和腸仔落去煮,咁樣食仲正呀!最後先加多dd 水去打邊爐食蔬菜粟米咁。食咁濃味野當然會好口渴, 放心呢到每人加28蚊就任飲的,我和謙叫了菊花薏米,來到嘩一聲,因為好大支, 仲要超足料, 睇一睇4份一都係菊花和薏米呀!飲落清甜可口唔會死甜好順喉的。

❇️ 珊瑚蚌
❇️ 蓮藕片
❇️ 腸仔
🥤 菊花薏米

最後先加多dd 水去打邊爐食蔬菜粟米咁。

2023-01-29 145 瀏覽
平時都好鍾意食雞煲食完雞仲可以烚吓烚吓打邊爐俾我發現位於荃灣海之戀商場的「 #鼎家喜筷 」 有一個無限添加嘅幸福 #雞煲 食只需要一個價錢就可以享用食用時間為90分鐘都只係 $168/位雞煲仲配送「新鮮蔬菜1份」食完仲可以免費加湯底打邊爐下午四時已經開始有得食啦我梗係唔執輸去試吓啦❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🐔 【 #幸福雞煲 】雞煲有三個辣度可以選擇我哋就揀選咗BB辣雞煲一嚟到我哋嘩然一聲因為估唔到入面嘅雞件係咁有份量大大件之餘而且是滿滿的佢嘅醬汁非常香濃索哂入每一件雞件裏面雞件肉少骨而且非常鮮嫩裏面仲有大大隻雞翼雞髀㗎好少會食到咁有肉地嘅雞件雞煲值得一讚❣️至於火鍋配料方面亦有多款選擇🐽【 #豬肉片 】一份已經有7-8 塊豬肉片而且切成薄薄的容易灼鍾意佢係有五花腩嘅肉層半肥瘦嘅口感真美味💓 【 午餐肉 】打邊爐當然要識得食午餐肉啦每一次打邊爐我都必叫除咗可以索晒湯底味道之外而且我好鍾意佢好林嘅質地🦀【 蟹柳 】蟹柳相當大條同樣地放入火鍋湯底中能夠混雜咗湯底嘅精華味道確實好入味呢
平時都好鍾意食雞煲
食完雞仲可以烚吓烚吓打邊爐

俾我發現位於荃灣海之戀商場的
「 #鼎家喜筷 」
有一個無限添加嘅幸福 #雞煲
只需要一個價錢就可以享用
食用時間為90分鐘都只係 $168/位
雞煲仲配送「新鮮蔬菜1份」

食完仲可以免費加湯底打邊爐

同樣地放入火鍋湯底中
能夠混雜咗湯底嘅精華味道
確實好入味呢
2023-01-25 156 瀏覽
今日去左荃灣海之戀商場嘅鼎家喜筷食下午茶。今日是年初四的假日,仍然有下午茶餐,但我散叫了燒味夾饃雙拼,脆香蜜糖吐司配5.0牛奶雪糕同埋熱田園水果茶。燒味夾饃的包饃很軟熟,一件夾叉燒,另一件夾燒鵝,仲有片青瓜,味道及口感不錯。至於吐司差不多有2吋高,份量十足;水果茶也很清甜,埋單連加一合共$187。
2023-01-24 98 瀏覽
天氣突然驟降,食熱辣辣惹味雞煲啦我地去左屋企附近既商場荃灣海之戀搵食見到《鼎家喜筷》推出左90分鐘無限添加幸福雞煲🍲可以「無限添加」秘製雞件 同免費加湯底打邊爐 隨附新鮮「新鮮蔬菜籃1份」幸福雞煲有三種辣度可以選擇BB辣🌶中辣🌶🌶大辣🌶🌶🌶我地揀咗BB辣。雞煲以麻辣的雞煲醬調配配埋洋蔥、芫荽、辣椒而成非常惹味。🐥雞件每件都好新鮮好厚肉,肉質滑嫩。另外可以加錢添加丸類,蔬菜食到差唔多就可以加湯打邊爐了。我地額外加左珊瑚蚌和午餐肉同生菜。。蔬菜籃:冬菇,金針菇,粟米,娃娃菜份量好多同新鮮烏冬吸收晒雞煲既精華,非常入味。可以加每位$28無限任飲自家製清熱特飲-菊花薏米/檸檬洛神,大大樽,味道不甜夠清熱氣另外呢度除左中式小菜雞煲外,仲有甜品可以食,下次可以試下其他先。🍽鼎家喜筷📍地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖#鼎家喜筷 #幸福雞煲 #新鮮蔬菜 #菊花薏米 #雞煲 #火鍋 #海之戀 #荃灣美食

天氣突然驟降,食熱辣辣惹味雞煲
我地去左屋企附近既商場荃灣海之戀搵食
見到《鼎家喜筷》推出左
90分鐘無限添加幸福雞煲🍲
可以「無限添加」秘製雞件
同免費加湯底打邊爐
隨附新鮮「新鮮蔬菜籃1份」

幸福雞煲有三種辣度可以選擇
BB辣🌶中辣🌶🌶大辣🌶🌶🌶
我地揀咗BB辣。
雞煲以麻辣的雞煲醬調配配埋洋蔥、芫荽、辣椒而成非常惹味。

🐥雞件每件都好新鮮好厚肉,肉質滑嫩。
另外可以加錢添加丸類,蔬菜
食到差唔多就可以加湯打邊爐了。

我地額外加左珊瑚蚌和午餐肉同生菜。。

蔬菜籃:冬菇,金針菇,粟米,娃娃菜份量好多同新鮮
烏冬吸收晒雞煲既精華,非常入味。

可以加每位$28無限任飲自家製清熱特飲-
菊花薏米/檸檬洛神,大大樽,味道不甜夠清熱氣

另外呢度除左中式小菜雞煲外,仲有甜品可以食,
下次可以試下其他先。

🍽鼎家喜筷
📍地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖

2023-01-14 125 瀏覽
呢間燒味飯就食得多啦,原來仲有雞煲食㗎喎🐓幸福雞煲120分鐘任食 $168/1-雞件經走油 再加入秘製醬汁炒 非常香口 而且雞件大大嚿 唔係骨多肉少 醬汁好惹味 少少辣再吊得更加香濃-120分鐘內可以無限加雞件 食到飽為止-仲會送一兜新鮮蔬菜 入面有金菇 娃娃菜 及 冬菇🍹檸檬洛神 +$28/1-食雞煲點可能唔飲嘢 呢到有2款任飲嘅飲品 分別係檸檬洛神及菊花薏米-檸檬洛神酸酸生甜特別醒胃 食住雞煲飲又好解渴🦪珊瑚蚌 $68-食飽雞煲仲可以加湯打邊爐 珊瑚蚌就係食佢爽口彈牙嘅口感總括嚟講,呢個任食雞煲都幾抵,仲有得加錢任飲,都幾爽
呢間燒味飯就食得多啦,原來仲有雞煲食㗎喎
🐓幸福雞煲120分鐘任食 $168/1
-120分鐘內可以無限加雞件 食到飽為止

-仲會送一兜新鮮蔬菜 入面有金菇 娃娃菜 及 冬菇

🍹檸檬洛神 +$28/1
-檸檬洛神酸酸生甜特別醒胃 食住雞煲飲又好解渴

🦪珊瑚蚌 $68
-食飽雞煲仲可以加湯打邊爐 珊瑚蚌就係食佢爽口彈牙嘅口感

總括嚟講,呢個任食雞煲都幾抵,仲有得加錢任飲,都幾爽
2023-01-11 112 瀏覽
雞煲食得多,但食到咁大件又嫩口嘅雞真係第一次🥰 佢呢度係按人頭收費,每位$168,90分鐘無限量添加雞件♾️💗 送新鮮蔬菜一份🥬 味道真係唔錯👍🏻服務都好貼心,雞煲嚟到佢會幫你計時⌛️再幫你撈一撈,食得就話你聽😌 唔驚太熟影響口感‼️仲會不間斷幫你換骨碟👍🏻 再加咗雜丸$48 (牛丸、魚蛋、香菇貢丸、墨魚丸各兩粒),絕對唔係一嚿粉嘅丸,嗌得過😝芝士茗茶系列🍵 佢嗰芝士奶蓋好正,鐵觀音$40同埋馬騮搣烏龍茶$38都好正🤤 好多店舖賣呢啲茶飲都未去食嗰個質素,但呢度做到‼️ 呢一個絕對係加分位🫶🏻🫶🏻仲嗌多咗兩杯特飲,棉花糖朱古力$46 同火山阿華田🌋$34,兩杯都正,但略甜,中意飲甜就要試試🤤 最尾嗌多嗰甜品食,食完係你一定要留肚食,呢嗰窩夫好高水準👍🏻👍🏻 鮮果窩夫配5.0牛奶雪糕🍦$68,嗰窩夫🧇做得到外脆內軟,好高質🤤總括嚟講,呢度好值得嚟食🤤 性價比都算高,同埋啲飲品絕對高質‼️,特別你中意食雞煲,真係好大件雞件😝 同記得叫飲品同窩夫🥰

2023-01-11 2595 瀏覽
荃灣真係吃喝玩樂包羅萬有 荃灣西行完如心、荃灣廣場,又可以去埋海之戀,行完Donki無晒力,勁想食啲好飽肚嘅嘢補充力氣,加上天氣凍最啱打邊爐同食熱辣辣嘅雞煲。於是我哋就揀咗食🤭🤭鼎家喜筷,呢度嘅特色就係可以任添嘅雞煲同任添嘅下火嘅嘢飲,送蔬菜拼盤,唔怕熱氣食得盡興🤭🤭呢度嘅雞煲相當唔錯,啲雞件件都好厚肉,雞味濃郁,新鮮雞嘅味道,真材實料☺️我哋嗌咗小辣,椒辣食到好爽。一路辣一路飲凍飲解渴消辣,嘢飲任添,唔使就住就住飲。食完雞煲就可以加湯打邊爐,打邊爐最緊要有嘅配料佢哋都有得嗌,拼盤有娃娃菜,金針菇、菇等等,居然仲有女友至愛嘅粟米🌽打邊爐唔少得烏冬同午餐肉😋😋仲特別嗌咗珊瑚蚌,爽口彈牙有鮮味,使珊瑚蚌好花功夫,但佢哋洗得好乾淨,我哋都好放心咁食。呢度嘅裝修明亮,天花仲有鼎爺樣嘅彩色燈,夠晒有新意,位與位之間又唔逼夾,坐得好自在。 佢哋仲有個飲品甜品攤擋 打完邊爐可以開第二個胃食甜品🤣🤣好啱同朋友聚會 可以一次過食埋甜品😂😂

打邊爐唔少得烏冬同午餐肉😋😋

• 幸福雞煲