喜歡吃拉麵的朋友仔(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),一定有聽過🍜黑龍拉麵𝐊𝐨𝐤𝐮 𝐑𝐲𝐮 𝐑𝐚𝐦𝐞𝐧吧💓!!! 這間由日本人開設的牛骨拉麵店,被譽為香港必吃拉麵店之一,質素當然有保證啦😚~小店地方不大,非常受歡迎,常常大排長龍哦😝!! 話說我曾經吃過兩次,不過都已經是幾年前的事,是時候去回味一下啦~☆ 牛筋𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤拉麵🖤$𝟗𝟖充滿牛骨香的拉麵,香噴噴呀!! 湯頭黏糯,有膠質感,好足料!! 拉麵順滑又掛湯,好久沒吃,依然好出色🥰!☆ 牛筋𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤沾麵🧡$𝟗𝟖喜歡粗麵的朋友,就要試試沾麵囉~粗身又選牙,同樣好掛湯。湯頭濃稠又有大量牛筋,不錯呢~☆ 餃子🥟$𝟒𝟎餃子共五個,皮薄肉嫩,如果煎脆一點更好吃。☆ 炸雞🍗$𝟒𝟎炸雞炸得好脆,肉嫩又多汁。☆ 章魚小丸子🐙$𝟒𝟎沒想到拉麵店有小丸子,內𥚃軟綿綿哦~拉麵店最近有優惠哦🥳! 大家只要在𝟏𝟐月追蹤黑龍拉麵店的社交平台,就可以免費獲得𝟐粒章魚小丸子啦!

☆ 牛筋𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤拉麵🖤$𝟗𝟖

☆ 牛筋𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤沾麵🧡$𝟗𝟖

☆ 餃子🥟$𝟒𝟎

餃子共五個,皮薄肉嫩,如果煎脆一點更好吃。

炸雞🍗$𝟒𝟎

炸雞炸得好脆,肉嫩又多汁。

☆ 章魚小丸子🐙$𝟒𝟎

沒想到拉麵店有小丸子,內𥚃軟綿綿哦~