一直以來都未試過喺香港去一啲水產店度食嘢,因為覺得一定唔夠喺日本或者外國新鮮。 但係今日咁啱有個朋友同我講呢一間嘅嘢食唔錯所以就一齊來試吓。首先叫咗一個刺身佢嘅三文魚都幾新鮮葉帶子係最好食嘅,真係同日本食嘅一樣!而油甘魚都唔錯喎佢個油脂味幾夠另外真係最最最推介嘅就係呢一個蟹肉增甲羅燒!其實係日本已經食過類似呢一種嘅食物。突然間食返啲個完全好似返咗去日本咁。佢係有啲蟹膏啦蟹籽,蔥花 蟹肉同埋佢好似有隻蛋一齊撈埋燒,我覺得呢一個真係好抵食好似都係大概$80。我係日本食嘅時候都要$50而且比較細隻。二呢隻嗰個蟹膏味都勁香而且佢落少少豉油落去一齊燒味道令蟹肉蟹膏更加突出朋友對呢一個真係讚不絕口我自己都係!再叫咗個天婦羅,天婦羅相對比較貴少少,但味道對比平時食放題嘅天婦羅又真係唔同喎,哈嘅味道比較鮮比較大隻最驚喜嘅係佢嘅冬菇真係好香好有冬菇味!我好中意。燒帆立貝都好正呀,佢本身呢佢嗰個醬汁已經係醃好咗,配埋個帆立貝令嗰隻帆立貝嘅味道好鮮甜,金菇索晒啲醬汁連埋帆立貝食令個口感更加有層次。加左呢一個椰菜, 因為食嘅嘢都比較濃味配埋個椰菜啱啱好可以解走一啲油膩嘅感覺,無咁濟。我覺得牛肉火鍋反而唔算話太

朋友對呢一個真係讚不絕口我自己都係!

我覺得牛肉火鍋反而唔算話太突出,不過佢嘅烏冬就真係好好食好彈牙但係牛肉就不過不失啦
朋友話呢一杯巨峰啤酒好好飲

而店員嘅服務態度都好好想嘢食嘅速度都幾快,特別係個環境個感覺真係好似置身係日本。推介!