香港地食漢堡,如果想食好少少,一定是光顧小店。這間漢堡店的裝潢其實頗顯眼,只是一直都過門不入,因為返工食個lunch而言,有點捨不得😅。當然,有時要吃好西獎勵下自己,終於一試。講真,一分錢 一分貨‼️值得。在門口研究下menu,五款漢堡,不知何謂「古代漢堡」,但睇樣唔差,所以就膽粗粗試試佢。點了Combo,即係正常size漢堡跟薯條🍟,我見識少,唔知古代喺邊,可能關鍵在於綠色的醬汁,應該是阿根廷青醬?個漢堡同時有沙律醬,味道較阿根廷青醬霸道和突出。包皮是暖暖的,而且鬆軟,漢堡肉其實相當高質,豐富肉汁,如果size可以和包皮相同就更滿足。同行友人點了個「和牛漢堡」tasting,即mini版漢堡配薯條🍟,細食嘅可以考慮。最後加點了球朱古力雪糕,因為看見有OL般的女士單獨入來就是點一客雪糕,想必是有過人之處,於是也try try。味道有點像某品牌家庭裝雪糕,但質感更加滑溜smooth。

2023-08-30
5 分鐘 (堂食)