朋友竟然說她沒吃過日式舒芙蕾鬆餅,身為鬆餅專家當然要帶她去試試,選了尖沙咀這間我自己吃過幾次也很喜歡的店。食完鹹食正餐再直接鬆餅做甜點,連同新推出的奶凍飲品都又可愛又好吃呢!因為已經來吃過幾次,所以沒拍環境照了,直接看餐牌!來Pan de Pain必吃的是舒芙蕾鬆餅,下面「Signature Pancakes」係薄班戟中間有餡層層疊。想先吃鹹食亦有班戟或三文治選擇。上次來飲咖啡已經覺得幾好飲,問清楚才知道係用沖繩來的咖啡豆,味道好香。Sandwich (Ham and Cheese) HK$85吐司麵包兩面都用牛油煎香,中間芝士都幾澎湃,食一份都幾飽幾有份量。Bolognes Cheese Pancake HK$98這個是肉醬意粉班戟班,碗蕃茄肉醬就係肉醬意粉個味。這個鹹食班戟唔係舒芙蕾,比較似平時用日本鬆餅粉整果種,味道比較適合配返蕃茄、芝士和沙律菜。Milk Pudding Matcah Latte HK$48 / Milk Pudding Strawberry Yogurt Latte HK$48這個好可愛的兩層色樽裝飲品,我之前都在台灣飲料店飲過類似,白色那層是牛奶布鮮甸,飲的

Bolognes Cheese Pancake HK$98

這個好可愛的兩層色樽裝飲品,我之前都在台灣飲料店飲過類似,白色那層是牛奶布鮮甸,飲的時候自己督爛佢好好玩架!兩個口味都係日本風甜甜飲品,士多啤梨酸酸甜甜都幾清新,而且粉紅色好靚。

Original Souffle HK$88

舒芙蕾鬆餅其實我最鍾意食原味,因為上面唔會有好多野壓扁佢,而且可以確實吃到鬆餅蛋香。原味鬆餅配日本牛油日本忌廉,另外仲有楓糖漿,簡單配搭最美好!

Uji Matcha Souffle HK$108

朋友鍾意食豐富口味就揀左抹茶,賣相真係非常精緻。鬆餅上面有抹茶忌廉和鮮忌廉,旁邊有抹茶雪糕、紅豆蓉和蕨餅,再加埋個抹茶醬真係滿漢全席咁,抹茶控一定要吃!

這間的舒芙蕾鬆餅空氣感十足,同時亦有一定口感,蛋香是無容置疑的,就這樣加牛油楓糖已經超好吃。而且尖沙咀 K11 商場方便就腳,約朋友聊天好方便,食完仲可以周圍行街睇野幫助消化添!
2021-03-24