2022-02-08 113 瀏覽
平時omakase食日本壽司就多啦 今次嚟到呢間韓式扒房食omakase steak佢地嘅主打係熟成牛所有嘅熟成牛都係揀選咗最優質嘅牛肉 再放入熟成櫃入面 溫度保持係1-2度然後肉質就會自我分解 令到肉質嫩啲因為用咗乾式熟成 脂肪經過發酵後 燒起上嚟會帶有芝士香味而今日食嘅USDA帶骨肉眼係prime等級嘅牛肉 經過咗1個月嘅熟成店員都好attentive 會不停幫我地留意燒成點 幫我地翻面 燒得岩岩好而house dry age steak set仲包咗幾款前菜首先有一個泡菜海鮮醃漬卷泡菜係好正宗嘅韓式泡菜味 唔會好酸 再包埋蝦同豬肉一齊食 好豐富另外仲有熟成麻油拌生牛肉麻油嘅香味配埋牛肉本身嘅油香 好邪惡而且雖然係生牛肉 但絕對唔會有紅肉嘅羶味醬油盛盒 有生蝦同鮑魚 用醬油醃得好入味又唔會太咸另外仲有無限refill嘅小菜最後仲加咗錢嗌咗個泡菜和牛炒飯同平壤冷麵焦糖海鹽雪糕特濃芝士蛋糕柚子檸檬梳打 & Sweet Dream總括嚟講一個set性價比超高 食得勁飽好豐富!另外餐廳仲有3間獨立嘅vip房 可以獨霸哂成個空間 岩哂聚會
佢地嘅主打係熟成牛

最後仲加咗錢嗌咗個泡菜和牛炒飯同平壤冷麵

焦糖海鹽雪糕

特濃芝士蛋糕

柚子檸檬梳打 & Sweet Dream

總括嚟講一個set性價比超高 食得勁飽好豐富!