第一次嚟堅尼地城嘅首店😬雖然係細間啲 但其實環境都算唔錯 而且今次試呢兩款 係我食過佢嘅蛋糕覺得最好食😋-💙Signature blue earl grey cream cake呢隻味道係呢間店嘅signature 食落整體感覺好輕盈 無論忌廉定蛋糕體都係偏輕身 唔會甜膩 冇負擔嘅感覺😎唔會好甜 重點係伯爵茶嘅淡淡幽香好清新🤪蛋糕質感可能冇麵粉嘅關係 比一般蛋糕鬆散啲 但係完全唔乾 保留到濕潤度-🍫Double chocolate cake叫咗款輕盈嘅就想叫返款肥仔黎滿足下😎呢個我一望到已經好想食 好喜歡佢嘅朱古力係有微微甘苦 完全唔係得個甜字 食到朱古力嘅濃郁🤩佢嗰兩層朱古力忌廉 係似忌廉芝士嗰種 扎實的口感 好濃朱古力 好滿足到嗰刻想食朱古力嘅感覺🤩

🍫Double chocolate cake

• earl grey cream cake