2024-07-09 174 瀏覽
今日到深水埗,就係為左食依一間家後2.0既餃子店。到底有無辜付到我既期望呢?咁就要繼續睇埋佢。佢地既餃子種類非常多,主要分左灼餃同煎餃。重有唔同既小食可以食。首先係灼餃,今次叫左雲耳椰菜豬肉餃同韭菜豬肉餃食。簡單概括佢地手工餃既質素,皮薄餡靚,非常足料既餃子。食材都好新鮮,食到佢地既鮮味。而且灼餃會有限定既靚湯,完全飲得到全部親自料理,無其他加工,十分鮮甜由於灼餃已經咁好食。本人亦都好愛好香口既食物,所以煎餃我都必須要加碼的。今次就叫左韭菜豬肉餃同洋蔥豬肉餃。餃皮煎得岩岩好,夠脆又唔會老。餡料經過煎香後香氣四溢,食落重好突出配料既香味。小食見到有麻辣雞中翼就忍唔住叫埋。辣汁夠香,辣度又岩岩好,配埋雞翼十分之match。最後甜品埋尾,佢地有數量限定有芝士蛋糕,手快有手慢無。今日係旁晚時分去食,我已經係最後一個客人食到。今日係巴斯克蛋糕,甜味岩岩好。食落又香又好食。如果有機會食到佢地既蛋糕,一定要叫埋黎食。