早幾日去中環食好西,誤打誤撞黎左依間叫拾伍嘅cafe🤓佢有三層連天台,層層都有唔同嘅設計,二樓就用黎賣衫/精品🤩店員就提議我地上天台食🤣雖然個view係一般,但唔曬空氣又幾清新的確幾舒服🍃🔻煙三文魚牛油果蟹子沙律($98)呢個沙律賣相好吸引,食之前將啲餡全部撈勻再搽係麵包上面👍🏽👍🏽側邊啲配菜落左vinegar, 健康又好食😉🔻宮崎南蠻炸雞便當($88)佢用個便當布包住好有日式feel🎌佢有兩個飯團,一個紫菜一個係三文魚,可能因為肚餓,覺得啲食物都唔錯🤣個炸雞都唔會覺得好肥😋🔻Dirty ($42)呢排好似好興dirty,不過佢依杯一啲都唔dirty😂下面凍凍地上面又少少暖咁,飲落有啲似latte,所以覺得一般,係有少少失望😂🔻Expresso Tonic ($50)首先個富士山杯好靚☺️呢杯野就係下低係tonic water, 上面就係expresso 加啲檸檬咁,真係幾好飲😋👍🏽🔻呢間餐廳好適合比客人打卡影相📸同埋有時間都可以行下佢間精品店,啲杯都幾靚🤣
🔻
煙三文魚牛油果蟹子沙律($98)
🔻
宮崎南蠻炸雞便當($88)
🔻
Dirty ($42)
🔻
Expresso Tonic ($50)
  • 宮崎南蠻炸雞便當
  • 煙三文魚牛油果蟹子沙律