2022-07-16
早排經過尖沙咀K11 喺平時D pop up store位置見到呢間新開嘅小cafe (˘∀˘)/全白色調嘅環境 枱櫈又係透明色系 好簡約原來係主打雪耳特飲嘅小店🥤仲有d養生糖水 厚吐司之類嘅小食好似唔錯咁 於是🐻就叫左d野坐低慢慢嘆~—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-♡ 夕。雪呢度所有飲品都有個好有詩意嘅名😆賣相亦好清新呢杯以雪耳+木瓜奶調製~仲有好特別嘅木瓜海藻果凍🍮D配料已經佔左半杯 尤其係雪耳 非常揼本(´ ε ` )雪耳完全無雜質~而飲品本身已經微甜少冰 飲落都係木瓜嘅天然甜味KO哂成杯都無飲完肥水嗰種飽滯感感覺仲好似將一碗非常滋補嘅糖水飲晒落肚☺️.♡ 肉鬆芝士厚吐司吐司即叫即焗 黎到熱辣辣🥰肉鬆份量多到成座小山丘咁🗻口感鬆脆又香口 肉鬆底下本身已經有塊熔咗嘅芝士🧀點知多士中間仲夾住超拉絲嘅芝士 雙重芝士無得頂🤤香!.♡ 伯爵茶香橙奶酥厚吐司打包左份厚吐司返屋企~奶酥焗到金黃色就食得 口感酥酥脆脆 吐司亦有嗰種拉絲嘅綿密感食落橙香味更突出🍊比較清新喔.♡ 馬蹄沙沙另外都外賣左一罐馬蹄桃膠糖水🥣馬蹄切到好細粒好爽脆 同樣非常足料 桃膠又大大粒~甜度剛好 口感清涼( ˙▿˙ )—- ʕ•ﻌ
全白色調嘅環境 枱櫈又係透明色系 好簡約
原來係主打雪耳特飲嘅小店🥤仲有d養生糖水 厚吐司之類嘅小食
好似唔錯咁 於是🐻就叫左d野坐低慢慢嘆~
—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-
夕·雪
♡ 夕。雪
呢度所有飲品都有個好有詩意嘅名😆賣相亦好清新
呢杯以雪耳+木瓜奶調製~仲有好特別嘅木瓜海藻果凍🍮
D配料已經佔左半杯 尤其係雪耳 非常揼本(´ ε ` )
KO哂成杯都無飲完肥水嗰種飽滯感
感覺仲好似將一碗非常滋補嘅糖水飲晒落肚☺️
肉鬆芝士厚吐司
♡ 肉鬆芝士厚吐司
吐司即叫即焗 黎到熱辣辣🥰
肉鬆份量多到成座小山丘咁🗻口感鬆脆又香口
肉鬆底下本身已經有塊熔咗嘅芝士🧀
點知多士中間仲夾住超拉絲嘅芝士 雙重芝士無得頂🤤香!
英式伯爵茶香橙
另外都外賣左一罐馬蹄桃膠糖水🥣
—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-
雪耳特飲好少見~估唔到又幾好飲^◡^
而且喺飲品專門店食到好味嘅吐司都有d驚喜🥪
大家經過 #K11ArtMall 可以一試!
𝘍𝘰𝘭𝘭𝘰𝘸 𝘮𝘦 𝘩𝘦𝘳𝘦 ʕ•ᴥ•ʔ
𝙸𝚗𝚜𝚝𝚊𝚐𝚛𝚊𝚖: @𝚋𝚎𝚊𝚛_𝚐𝚘_𝚛𝚘𝚞𝚗𝚍