2022-10-11 41 瀏覽
📍 雪寮 @candid.hk尖沙咀加拿分道17號B1樓Kiosk 17[ 賣相吸睛嘅甜品 x 養生茶飲 ]👍🏻雙層芝士拉絲肉鬆厚多士 多食完都唔會太漏👍🏻士好吸引😍勁岩影相打卡吐司真係好大份🤤面層鋪滿曬肉鬆 係真係每啖都食到肉鬆架🤩夠曬足料, 再加上芝士做到拉絲的效果 口感豐富😍😍🍞奶酥厚吐司人氣手工奶酥抹醬,厚厚嘅一層塗上吐司上今次試我最鐘意嘅英式伯爵茶及咖啡味食落比想像更好味,熱辣辣奶酥更香口感外脆內軟 !!推介推介~🍦洛神草莓滋養雪糕牛奶雪糕奶味極重🥛賣相亦好清新 D配料好足 草莓冰凍原來都好正酸酸甜甜好好食🥰 食完都唔會好漏 🍠自家製糖水 今次試左我最愛既 3.6牛奶雙薯雪燕牛乳香滑濃郁且每一啖都飲到滿滿既雪燕🥣而雪燕更有美容滋潤皮膚的功效最重要係價錢唔貴😍 平民美食 絕對一試愛上🦋🥤熱情果滋養梳打 而家日日30幾度既天氣真係要必飲!係杯健康又透心涼既飲品熱情果味道清新自然 仲有大量雪耳 好有咬口 😍😍
📍 雪寮 @candid.hk
尖沙咀加拿分道17號B1樓Kiosk 17

[ 賣相吸睛嘅甜品 x 養生茶飲 ]

👍🏻雙層芝士拉絲肉鬆厚多士
多食完都唔會太漏👍🏻士好吸引😍勁岩影相打卡
吐司真係好大份🤤面層鋪滿曬肉鬆 係真係每啖都食到肉鬆架🤩
夠曬足料, 再加上芝士做到拉絲的效果 口感豐富😍😍

🍞奶酥厚吐司
人氣手工奶酥抹醬,厚厚嘅一層塗上吐司上
今次試我最鐘意嘅英式伯爵茶及咖啡味
食落比想像更好味,熱辣辣奶酥更香
口感外脆內軟 !!推介推介~

🍦洛神草莓滋養雪糕

牛乳香滑濃郁且每一啖都飲到滿滿既雪燕🥣
而雪燕更有美容滋潤皮膚的功效
最重要係價錢唔貴😍 平民美食 絕對一試愛上🦋

🥤熱情果滋養梳打
而家日日30幾度既天氣真係要必飲!
係杯健康又透心涼既飲品
熱情果味道清新自然 仲有大量雪耳 好有咬口 😍😍
2022-10-07 14 瀏覽
平時都鍾意食清潤養顏嘅雪耳🥳~喺K11 Art Mall 就有一間主打雪耳甜品店,另外仲有多款特式厚多士,係輕食嘅好選擇👍🏼而旁邊有自助用餐區~放了幾張小枱,可以坐坐慢慢嘆。剛剛仲出咗了新系列~有4款雪耳雪糕 及 3款雪耳梳打呀🍦 🔶 白雪椰王滋養雪糕 $68以原個椰殼盛著牛奶雪糕,🍦上面中淋咗香濃嘅椰汁~食完雪糕就會發現椰殼裏面仲有好多正嘢!除咗有清潤嘅雪耳之外,仲有滑滑椰皇燉蛋~食完仲可以食埋椰王入面嘅椰肉🥥多重口感,滿滿椰香。🔶雙層芝士拉絲肉鬆厚多士 $68即叫即烘🔥熱辣辣仲有雙層芝士,好邪惡!多士四邊都俾滿滿嘅肉鬆包圍着,真係超多~每一口都充滿肉鬆嘅惹味鹹香👍🏼

剛剛仲出咗了新系列~有4款雪耳雪糕 及 3款雪耳梳打呀🍦

🔶 白雪椰王滋養雪糕 $68

🔶雙層芝士拉絲肉鬆厚多士 $68

今日國慶放假,約左個好耐冇見既朋友仔。介紹左之前食過一次既雪寮俾佢。雪寮係間新派甜品飲品店,主打雪耳桃膠、糖水飲品,仲有咸、甜既厚吐司。岩晒我尼位養生又鍾意食甜野既寶!除左外賣自取,店舖仲有幾張透明既枱凳供客人享用。 本身打算食個tea,冇諗過尼個寶居然話要試晒新出果個「滋養雪耳」系列。因為太多款式啦!當然冇全部嗌晒,唯有下次再同佢黎食其他口味啦! ⦁白雪椰皇滋養雪糕 $68尼杯看似普通既椰皇雪糕,其實入面有好多層次,奶香好重既雪糕,椰殼內有滿滿既雪耳,最底層就係牛奶奶凍。 ⦁自選奶酥厚吐司 $32自選多士可以揀兩款唔同口味既奶酥醬!今次揀左英式伯爵茶香橙同小山園焙茶。兩款茶香味重,個人比較喜歡伯爵茶既清,而寶就覺得焙茶味突出又夠香。奶酥醬厚身濃郁配埋厚多士非常惹味。 ⦁滋養梳打 $24/杯我地一人一杯,揀左蜜桃、熱情果口味!水果甜甜既口味,加埋雪耳,有口感之餘,仲好fresh添!滋養梳打仲有薑檸口味,飲落應該幾特別😋! 另外果幾款滋雪糕包括姜檸脆棗、洛神草莓、蝶豆椰子,聽個名都覺得好正,好特別!而咸味吐司入面既蘭王旦,睇個樣都好吸引,下次帶大佬黎食先😬!

⦁白雪椰皇滋養雪糕 $68

⦁自選奶酥厚吐司 $32

⦁滋養梳打 $24/杯

2022-09-30
到訪咗好多次嘅❄️雪療❄️新推出咗🧏🏻‍♀️ 滋養雪耳雪糕系列🍦✨✨🥥白雪椰皇滋養雪糕🥥✨✨睇落似一杯普通嘅椰皇雪糕✨原來內有乾坤 底部有超多雪耳✨仲有牛奶布甸 食到底有種幸福嘅感覺💕椰皇燉煮後 椰肉好淋 好容易就刮到出嚟飲品揀咗❄️覓·雪❄️抹茶海藻果凍好有口感仲有份量好多嘅雪耳 加埋香橙綠茶好健康 感覺清新解膩 適合炎夏飲用成為我嘅第二最愛🫶🏻(我最愛嘅❄️初·雪停產了 希望會回歸🥹)另外每次去K11都一定要買樽糖水拎走❄️樹記腐竹蓮子薏米雪耳份量都係好多好多每啖都係滿滿嘅雪耳 雪燕 薏米仲有好香嘅椰奶味 🥥好有口感 清甜滋潤 又可以養顏 🧏🏻‍♀️鐘意飲梳打嘅朋友可以試埋✨黃金夏日梳打系列✨而家仲可以加購多士 好抵呀!!!
到訪咗好多次嘅❄️雪療❄️

抹茶海藻果凍好有口感
仲有份量好多嘅雪耳 加埋香橙綠茶
好健康 感覺清新解膩 適合炎夏飲用
成為我嘅第二最愛🫶🏻
(我最愛嘅❄️初·雪停產了 希望會回歸🥹)

另外每次去K11都一定要買樽糖水拎走
❄️樹記腐竹蓮子薏米
雪耳份量都係好多好多
每啖都係滿滿嘅雪耳 雪燕 薏米
仲有好香嘅椰奶味 🥥
好有口感 清甜滋潤 又可以養顏 🧏🏻‍♀️

鐘意飲梳打嘅朋友
可以試埋✨黃金夏日梳打系列✨
而家仲可以加購多士 好抵呀!!!
  • 樹記腐竹蓮子薏米
  • 覓·雪
  • 白雪椰皇滋養雪糕
2022-10-01 8 瀏覽
再訪呢間以雪耳為主題嘅小店,今次除咗飲品仲試埋佢哋嘅雪糕同埋吐司☺️⭐️蘭王蛋芝士煙肉厚吐司 ($68) ❤️7.8一睇個組合就知一定唔會唔好食🤤 芝士加煙肉已經好香口,點埋啲蛋黃汁真係冇得輸!! 不過要趁熱食,同埋如果煙肉再脆身啲就更好喇🙊⭐️自選奶酥厚吐司厚吐司 ($32) ❤️8.5呢款吐司性價比幾高!! 可以自選兩款口味嘅奶酥,而我哋就揀咗英式伯爵茶香橙同埋小山園焙茶~ 兩款都好香茶味😍 特別係焙茶味比想像中濃💕 值得一讚嘅係嗰層奶酥 都搽得好厚身👍🏻 所以食得超滿足🥰⭐️洛神草莓滋養雪糕 ($48) ❤️8.0雪糕奶味濃郁,食落較挺身,下面仲有草莓果凍同雪耳,好豐富☺️ 不過草莓醬對我嚟講偏甜~ 如果可以少甜啲啲就更好喇~⭐️熱情果滋養梳打 ($24) ❤️8.0呢款雪耳梳打飲落好清新,又唔會太甜,行完街飲就啱曬👍🏻不過如果啲雪耳細塊啲就好喇, 會更方便用飲管飲到🙈

⭐️蘭王蛋芝士煙肉厚吐司 ($68) ❤️7.8

⭐️自選奶酥厚吐司厚吐司 ($32) ❤️8.5

⭐️洛神草莓滋養雪糕 ($48) ❤️8.0

⭐️熱情果滋養梳打 ($24) ❤️8.0
呢間新派甜品飲品店,融入雪耳元素,做成新穎款式,味道又不錯既甜品同飲品。位於商場既中間位置,旁邊有少量枱櫈供客人享用。枱櫈都係透明,有種乾淨簡單既感覺。食物76分,環境75分,服務70分。.🔸白雪椰皇滋養雪糕($68)⭐️好有睇頭,椰殼裝住滿瀉既雲呢拿雪糕,食到椰殼,入面仲有好香濃椰汁味既雪耳😍.🔸薑檸滋養梳打($24)⭐️檸檬果種酸酸甜甜,微微薑辣,配梳打,估唔到加埋雪耳,係冇乜違和感,仲幾解渴。
呢間新派甜品飲品店,融入雪耳元素,
做成新穎款式,味道又不錯既甜品同飲品。
位於商場既中間位置,旁邊有少量枱櫈供客人享用。
枱櫈都係透明,有種乾淨簡單既感覺。
食物76分,環境75分,服務70分。
🔸白雪椰皇滋養雪糕($68)⭐️
好有睇頭,椰殼裝住滿瀉既雲呢拿雪糕,
食到椰殼,入面仲有好香濃椰汁味既雪耳😍
白雪椰皇滋養雪糕

🔸薑檸滋養梳打($24)⭐️
檸檬果種酸酸甜甜,微微薑辣,配梳打,
估唔到加埋雪耳,係冇乜違和感,仲幾解渴。
薑檸滋養梳打
2022-08-24
白雪椰皇滋養雪糕
薑檸滋養梳打
見街行到攰總會想搵個地方坐下飲杯野🥹 K11呢間雪寮吸引到我🫶🏻 主打無添加手調養生雪耳特飲同甜品,仲有唔同口味嘅招牌奶酥厚吐司🥰 重點係價錢非常相宜🫣洛神草莓滋養雪糕$48雪糕賣相好靚💕真係滿滿少女心🍓超香滑嘅牛奶雪糕唧得好靚🍦加埋新鮮草莓同草莓果醬緩緩滑落,酸酸甜甜🤤中層有巨量雪耳增加口感😌底層仲有草莓果凍好好咬🥰蜜桃滋養梳打 $24飲品方面凍冰冰嘅蜜桃滋養梳打加埋啖啖雪耳好清爽,超解渴💦自選奶酥厚吐司 $32 (兩味)佢哋個格仔奶酥厚吐司都好出色🍞 揀左Valhorna朱古力➕伯爵香橙兩種口味🍊堂食的話店員會幫忙翻熱☺️第一次試奶酥醬🍼原來係奶粉+牛油嘅混合物😋 可以用黎包入麵團做麵包或者直接搽係麵包上面食😳 馬達加斯加香草奶酥厚吐司 $28店家取用諾曼地高級無水奶油🧈同北海道脱脂奶粉🥛所以食落奶味香濃突出🫶🏻口感好酥脆~ 仲order 多一件馬達加斯加香草味takeaway 返屋企食😍佢哋仲有其他燉糖水😋😋Men

洛神草莓滋養雪糕$48
雪糕賣相好靚💕真係滿滿少女心🍓超香滑嘅牛奶雪糕唧得好靚🍦

蜜桃滋養梳打 $24
飲品方面凍冰冰嘅蜜桃滋養梳打加埋啖啖雪耳好清爽,超解渴💦

自選奶酥厚吐司 $32 (兩味)

馬達加斯加香草奶酥厚吐司 $28

佢哋仲有其他燉糖水😋😋

Men
2022-09-25
  • 洛神草莓滋養雪糕
  • 蜜桃滋養梳打
  • 馬達加斯加香草奶酥厚吐司
  • 自選奶酥厚吐司
之前都幫襯過呢間雪耳糖水專門店「Candid雪寮」,今次經過發現佢哋出咗新系列產品🤩 係雪耳雪糕及雪耳梳打啊~ 呢間店主要係用雪耳去打造滋養特飲同燉糖水,估唔到今次出埋雪糕🍦 食雪糕都可以加入健康元素,仲可以滋陰養顏真係無得輸😹❤️ 洛神草莓滋養雪糕 $48賣相好少女好靚💓 面頭有幾粒新鮮士多啤梨同撒滿糖粉🍓 頂層係奶香十足嘅牛奶雪糕,都幾挺身,質感有啲似雪葩,軟滑得嚟帶冰感🍦果醬都幾多,每一啖都食到啲果醬,隻果醬一啲都唔藥水味,唔會好假👀 食到中層就有大量雪耳,同半融嘅牛奶雪糕一齊食,入口黏滑,都幾特別😆 加埋底層啫喱,口感豐富😜❤️ 熱情果滋養梳打 $24梳打入面有熱情果及菠蘿果肉🍍 味道清新,梳打又好夠氣,大熱天時飲簡直係透心涼🧊 甜度啱啱好,入面仲有啲雪耳碎,幾有咬口😏 ❤️ 胎菊雪梨蘋果 $96上次嚟到同樹記腐竹蓮子薏米糖水緣慳一面,估唔到今次都賣哂🥲 太搶手啦,下次真係要早啲嚟買先得🤔不過唔緊要,我今次都揀咗另一款「胎菊雪梨蘋果」試吓,呢款燉糖水用料十足,齋望入面已經見到滿滿嘅材料,有蘋果、雪梨、桃膠、胎菊、貢菊花🌼 具化痰功效💪🏻 佢哋啲糖水係行清甜路線,每啖都飲到菊花清香,有
食雪糕都可以加入健康元素,仲可以滋陰養顏真係無得輸😹
❤️ 洛神草莓滋養雪糕 $48

❤️ 熱情果滋養梳打 $24

❤️ 胎菊雪梨蘋果 $96
佢哋啲糖水係行清甜路線,每啖都飲到菊花清香,有種清熱潤喉嘅感覺,食糖水都可以食得健康😎

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)
呢度啱哂想食養生甜品嘅人😉 我次次過嚟都必定會買佢啲燉糖水返屋企,足料又抵食😼 今次新品雪耳雪糕&雪耳梳打價錢唔貴,行街行到攰都可以買嚟試吓~ CP值好高呢😽
外賣自取
2022-09-23 6 瀏覽
雖然之前已經試過佢哋嘅多士但係最近發現佢哋推出咗新品!就係滋養雪糕同滋養梳打🥰🥰-🥢洛神草莓滋養雪糕($48)冇諗過雪糕都可以食得咁養生🤣亦都冇諗過原來雪糕都可以加入雪耳冰冰涼涼嘅雪糕加埋雪耳同草莓醬意外地夾🥰面頭仲有士多啤梨百力滋同士多啤梨粒添❤️🍓🥢熱情果滋養梳打($24)之前就試過佢哋喺飲品入邊加入雪耳今次試吓佢哋加咗雪耳嘅梳打!每一啖都飲到切碎咗嘅雪耳🥰方便入口之餘都好爽口而且熱情果酸酸地都好開胃🤩-之前試過佢哋嘅多士一直念念不忘今次都係要嗌多次🤪果然每次都唔會令人失望
雖然之前已經試過佢哋嘅多士
但係最近發現佢哋推出咗新品!
就係滋養雪糕同滋養梳打🥰🥰
🥢洛神草莓滋養雪糕($48)
冇諗過雪糕都可以食得咁養生🤣
亦都冇諗過原來雪糕都可以加入雪耳
冰冰涼涼嘅雪糕加埋雪耳同草莓醬意外地夾🥰
面頭仲有士多啤梨百力滋同士多啤梨粒添❤️🍓

🥢熱情果滋養梳打($24)
之前就試過佢哋喺飲品入邊加入雪耳
今次試吓佢哋加咗雪耳嘅梳打!
每一啖都飲到切碎咗嘅雪耳🥰
方便入口之餘都好爽口
而且熱情果酸酸地都好開胃🤩
之前試過佢哋嘅多士一直念念不忘
今次都係要嗌多次🤪
果然每次都唔會令人失望
K11 Art Mall開咗間主打雪耳甜品同奶酥醬嘅茶座用雪耳同天然食材打做出滋養甜品產品包括雪耳燉糖水/奶酥醬/吐司/雪耳梳打/雪耳飲今次就試咗佢哋嘅奶酥醬多士同雪糕🍦.📍蘭王蛋煙肉芝士($68)多士面加咗日本蘭王蛋🍳,賣望落去都幾吸引😝頂層嘅芝士同煙肉火炙過特別香🧀🥓麵包中間仲夾咗火腿同沙律醬,味道鹹香惹味💛估唔到肉量都幾多,加埋鬆軟嘅厚多士真係幾好食唯一可惜嘅係蘭王蛋嚟之前已經穿咗🥹熟咗少少.📍自選奶酥厚吐司($32)自選多士可以揀2款唔同口味嘅奶酥醬呢次揀咗Baileys咖啡☕️同小山園焙茶醬🌿焙茶味突出又夠香,咖啡濃郁香甜🤎厚身濃郁嘅奶酥醬配上外脆內軟嘅厚多士真心有驚喜❣️.📍 薑檸脆棗滋潤雪糕($48)雪糕賣相真係冇得彈😍夠晒igable🫰🏻4款口味中揀咗市面上好少有薑檸脆棗口味💛呢個組合我哋都係第一次食✌🏻上層雪糕牛乳味十足,質感幼滑🍨中層有滋潤雪耳,底層有班蘭果凍💚另外仲加咗薑粉同薑檸醬,味道突出旁邊仲有2粒紅棗脆,估唔到呢個配搭都幾好食唯一係下層冇雪糕淡味咗啲,尤其班蘭果凍冇乜味如果成杯淨係雪糕可能更加開心 😻🫶🏻.雪糕同多士味道都唔錯平日簡單嚟食個Tea都幾正😚

K11 Art Mall開咗間主打雪耳甜品同奶酥醬嘅茶座
用雪耳同天然食材打做出滋養甜品
產品包括雪耳燉糖水/奶酥醬/吐司/雪耳梳打/雪耳飲
今次就試咗佢哋嘅奶酥醬多士同雪糕🍦

📍蘭王蛋煙肉芝士($68)
多士面加咗日本蘭王蛋🍳,賣望落去都幾吸引😝
頂層嘅芝士同煙肉火炙過特別香🧀🥓
麵包中間仲夾咗火腿同沙律醬,味道鹹香惹味💛
估唔到肉量都幾多,加埋鬆軟嘅厚多士真係幾好食
唯一可惜嘅係蘭王蛋嚟之前已經穿咗🥹熟咗少少

📍自選奶酥厚吐司($32)
自選多士可以揀2款唔同口味嘅奶酥醬
呢次揀咗Baileys咖啡☕️同小山園焙茶醬🌿
焙茶味突出又夠香,咖啡濃郁香甜🤎
厚身濃郁嘅奶酥醬配上外脆內軟嘅厚多士真心有驚喜❣️

📍 薑檸脆棗滋潤雪糕($48)
雪糕賣相真係冇得彈😍夠晒igable🫰🏻
4款口味中揀咗市面上好少有薑檸脆棗口味💛
呢個組合我哋都係第一次食✌🏻
上層雪糕牛乳味十足,質感幼滑🍨
中層有滋潤雪耳,底層有班蘭果凍💚
另外仲加咗薑粉同薑檸醬,味道突出
旁邊仲有2粒紅棗脆,估唔到呢個配搭都幾好食
唯一係下層冇雪糕淡味咗啲,尤其班蘭果凍冇乜味
如果成杯淨係雪糕可能更加開心 😻🫶🏻

雪糕同多士味道都唔錯
平日簡單嚟食個Tea都幾正😚
2022-09-22 7 瀏覽
呢間小店以新鮮雪耳同其他天然食材為主材料,打做出各式各樣嘅滋養甜品😝 除咗有雪耳飲、雪耳燉糖水之外仲有自製奶酥醬、生吐司等食物🤭 最近更推出咗雪耳雪糕🍦 同雪耳梳打特飲🥤~ 大大地減少咗大家食甜品嘅罪惡咁😏薑檸脆棗滋養雪糕都係第一次見!真係冇諗過雪耳都可以配雪糕食🙈 雪糕散發住淡淡嘅牛奶香味,香濃幼滑,入口即溶💛 上層有紅棗脆、薑檸醬同極度濃郁嘅薑粉,中層係超巨型嘅雪耳,而底層有滿滿嘅斑斕果凍~ 層次分明,口感豐富,美顏又滋潤嘅甜品真係呢度先有🤩夏天熱熱地梗係要飲返杯蜜桃雪耳梳打🍑 降吓啦❄️ 凍冰冰嘅梳打配上清爽嘅雪耳真係好正呀!蜜桃甜度適中😋,入口清新解渴,飲完即刻relax晒~ 推介!想拎返屋企慢慢品嚐的話不妨試吓佢哋嘅罐裝糖水~ 3.6牛奶雙薯採用紫薯同金時番薯🍠混合而成嘅,薯味香濃,味道清甜滋潤又養生,而且份量有成兩碗咁多,好足料呀😗

雪寮又有新野😍😍😍今日落嚟K11宜家傢俬買嘢,口痕上去雪寮諗住食吐司!點知見到原來最近出咗雪糕😍😍😍有幾款雪糕都非常特別,姜檸脆棗雪糕真係第一次見,非常新穎!洛神草莓滋潤雪糕,呢一款睇落似士多啤梨醬,下次試吓先!今次我叫咗椰皇雪糕,非常有驚喜!雪糕奶味香濃,食到底下原來充滿雪耳😱😱😱😱真係估唔到,非常足料!另外仲叫咗兩份奶酥吐司!一份係可可奶酥配雲呢拿奶酥,另一份係伯爵茶橙味奶酥配抹茶奶酥❤️伯爵茶奶酥中有橙味非常特別,香氣十足!而且麵包軟熟,焗完都保持到狀態,好食!個人最喜歡可可奶酥,朱古力味嘅嘢真係冇得輸,而且奶酥非常厚身,真係厚厚地塗上去!兩個人食一片就啱啱好!除咗甜味嘅奶酥,仲有提供鹹味嘅厚吐司,例如蘭王旦芝士厚吐司!好想試,可惜今次太飽,下次再嚟一定要試吓!
雪寮又有新野😍😍😍

《不負責任食評—雪寮》評分:🌕🌕🌕🌕🌕總評:呢間都係喺個特價app入邊發現嘅佢原價就$48,現場有第二杯半價優惠但係app係特價$9一杯 勁抵食!發現佢間嘢呢其實係做一啲養生糖水為主咁呢款甜品呢就係底下有一啲唔同口味嘅啫喱再加雪耳露面頭就係牛奶雪糕🍦分別係士多啤梨洛神花味、薑檸味雪糕奶味好香濃、好滑身上面就有啲士多啤梨醬/薑檸醬,士多啤梨味仲有啲鮮果🍓一初頭就咁食雪糕呢就會覺得啲醬比較多,食落有啲甜膩但後來發現其實佢下面啲雪耳露係冇調味嘅所以啲雪糕撈番勻食,個味就會啱啱好😋呢類食法就好似有兩種甜品咁先食完雪糕,食到咁上下撈勻食就好似食鮮奶雪耳露咁個人覺得士多啤梨洛神花味會再正啲🤭因為佢仲會配有啲類似山楂或者洛神花乾喺度 好清新❤️薑檸味都有啲薑粒但係個人覺得唔算好夠呢間之後一定會再翻兜!!
《不負責任食評—雪寮》
評分:🌕🌕🌕🌕🌕
總評:
呢間都係喺個特價app入邊發現嘅
佢原價就$48,現場有第二杯半價優惠
但係app係特價$9一杯 勁抵食!
發現佢間嘢呢其實係做一啲養生糖水為主
咁呢款甜品呢就係底下有一啲唔同口味嘅啫喱再加雪耳露
面頭就係牛奶雪糕🍦

分別係士多啤梨洛神花味、薑檸味
雪糕奶味好香濃、好滑身
上面就有啲士多啤梨醬/薑檸醬,士多啤梨味仲有啲鮮果🍓
一初頭就咁食雪糕呢就會覺得啲醬比較多,食落有啲甜膩
但後來發現其實佢下面啲雪耳露係冇調味嘅
所以啲雪糕撈番勻食,個味就會啱啱好😋

呢類食法就好似有兩種甜品
先食完雪糕,食到咁上下撈勻食就好似食鮮奶雪耳露咁
個人覺得士多啤梨洛神花味會再正啲🤭
因為佢仲會配有啲類似山楂或者洛神花乾喺度 好清新❤️
薑檸味都有啲薑粒但係個人覺得唔算好夠

呢間之後一定會再翻兜!!
2022-09-16 59 瀏覽
呢間糖水店主打各式雪耳甜品飲品,仲有奶酥醬吐司嘅茶座,利用雪耳及天然食材打造滋養產品,近期仲新出雪耳雪糕系列,啱晒鐘意食雪耳嘅我🍨薑檸脆棗滋養雪糕💰$48底層係斑蘭果凍,中間有大量雪耳,雪糕係牛奶味,配上薑檸醬、薑檸粉成杯味道出奇地夾,先食雪糕唔會太甜,奶味幾香,薑檸醬微酸微甜微辣,同雪糕幾夾去到中層雪耳+底層斑蘭果凍,味道清淡斑蘭又香,作為食完雪糕後係好好嘅解膩配搭🍞奶酥抹醬厚吐司💰$28上次食過英式伯爵茶香橙味,已經覺得好好食!又香又酥,奶酥仲好厚㖭今次揀咗焙茶、特濃可可,味道濃郁,一樣好食,最愛都係earl grey味,茶味好啱我另外仲有抹茶、Baileys咖啡等味道食嘅時候可以用氣炸鍋170度左右焗5分鐘,當奶酥變得金黃色就可以食啦❤️而家follow @candid.hk + like 佢哋3個posts,買滿💰$48即減💰$8🚩雪寮 (尖沙咀) @candid.hk 📍尖沙咀加拿分道17號B1樓Kiosk 17

🍨薑檸脆棗滋養雪糕💰$48

🍞奶酥抹醬厚吐司💰$28

另外仲有抹茶、Baileys咖啡等味道

🚩雪寮 (尖沙咀) @candid.hk
📍尖沙咀加拿分道17號B1樓Kiosk 17
2022-09-16
下午茶
2022-09-13 13 瀏覽
今日係中秋節翌日尖沙咀K11好熱鬧, 可能係因為成個商場都有好多小店推廣,所以真係勁多人我哋去咗食雪糕 同埋飲嘢 因為之前去一個app叫 kaikai 買咗啲卷, 所以就專登去食下啦 個雪糕好豐富係有薑蜜味、雪耳、斑斕果凍,最重要係有兩粒脆脆地嘅紅棗,食落口嘅時候覺得好驚喜。成杯雪糕都覺得好特別,同平時食既唔同,所以食得特別開心另一杯我哋嗌咗個嘢飲,係一杯soda , 好有夏日氣氛百香果味甜甜地,飲落好開胃如果有機會下次都想再試下

我哋去咗食雪糕 同埋飲嘢

另一杯我哋嗌咗個嘢飲,係一杯soda , 好有夏日氣氛

百香果味甜甜地,飲落好開胃

如果有機會下次都想再試下