2022-11-25 237 瀏覽
Cafe去得多,但係以涼茶作主題既就真係未聽過,夠曬創新🤩餐廳無論係甜品、食物、飲品都貫徹無負擔既風格。唔單止打卡一流,食物夠曬特別,味道都唔錯~值得一試😌  1⃣️養生腐皮福袋烏冬($72) 第一次食福袋烏冬😍對我黎講好吸引✨一上枱係以大個腐皮福袋,湯底望落清澈。飲落湯底夠清甜,烏冬係戳穿腐皮之後就會見到。入面仲有啲杞子、蟲草花,夠曬養生。腐皮吸曬湯底精華,另外烏冬都幾彈牙👍  2⃣️火麻仁拿鐵($55) 最想就係試呢個。本身我個人唔鍾意飲涼茶,但係見到啲人話佢飲落似黑芝麻味,我又鍾意芝麻味,一於去試下!比到驚喜我wor😳真係有啲似芝麻味,就算係我呢啲平時唔飲涼茶既人都覺得幾好飲~另外仲有配粒nut,細節位都有心機。飲完杯底中會見到隨機字句,好有意思~
  1⃣️養生腐皮福袋烏冬($72)

養生腐皮福袋烏冬
2⃣️火麻仁拿鐵($55)