2017-04-16 3701 瀏覽
今日又係老闆請食飯,老闆帶咗我哋去icc呢一間叫龍璽嘅酒家, 呢一間酒家可以用一個四字成語形容酒家位於101樓,飽覽整個尖沙咀美麗嘅景色竟然連洗手間入面都有落地大玻璃,可以望到靚嘅風景, 真係我坐住喺廁所唔願意出嚟。 所有餸都係老闆發板。呢個係鮮蔬炒牛柳粒,牛柳粒算中規中矩,唔算太靭,亦都冇overcooking。呢個例排叉燒及涼拌木耳,叉燒有水準,肥瘦適中,肉嫩多汁,木耳爽口翠玉瓜炒大蝦帶子,呢味餸夠鑊氣,啲蝦睇得出好新鮮,感覺似食虎蝦 呢個好似叫做竹絲雞螺頭湯,呢個係每位嘅分量,每人都會有個爐暖住個湯非常貼心,味道好,不會太鹹 火喉十足呢個係草莓汁山藥,醒胃又健康 呢個涼拌菜我覺得幾新鮮黑松露炒飯炒飯,我覺得食炒飯最重要係飯嘅質感,佢呢度嘅炒飯粒粒分明,香軟彈口總括而言,呢間酒家主要SALE 無敵美景,食物質素都唔差,但就係中上偏貴~
今日又係老闆請食飯,老闆帶咗我哋去icc呢一間叫龍璽嘅酒家, 呢一間酒家可以用一個四字成語形容[瑰麗堂皇]

所有餸都係老闆發板。
翠玉瓜炒大蝦帶子,呢味餸夠鑊氣,啲蝦睇得出好新鮮感覺似食虎蝦
呢個係草莓汁山藥,醒胃又健康 呢個涼拌菜我覺得幾新鮮