2019-05-19
之前和同事午餐時間見到呢間店的二人餐幾特別,同事幫我慶祝生日,加上個人喜歡去滾,所以決定午餐去打邊爐😆😆 呢間店入面的裝潢滿有特色,令人好想影相呃LIKE~~~裡面坐感覺幾舒適而充滿中國傳統設計FEEL~~~呢度主要用電子點餐,點餐後不久就上飲品,我和同事都不約而同地叫了培火鐵觀音珍珠奶茶,在等食物上的時間就飲和食,飲落味道不錯,珍珠夠軟熟~~~醬油區都有特色~~~我就點人蔘藥膳湯底,同事點小辣的湯底,沒想到辣湯真的辣,最後要加清湯溝淡才吃到😂😂 個辣湯底有豬紅,藥膳湯有參和龍眼等,我和同事未烚食物前都盛了些湯來飲~~~個湯需要時間去滾,辣湯比較快滾,如果食得辣的人一定會感覺大滿足~~~美國西冷片拼美國肥牛肉卷,個人喜歡西冷片入口感覺好過肥牛,好似食和牛咁入口即溶~~~手工鮮蝦丸拼手工梅菜豚肉丸,鮮蝦丸勁好食,梅菜豚肉丸感覺比較飽,未必人人喜歡~~~菜肉雲吞拼鮮蝦菜肉蛟,同事食咗都讚好~~~雜錦菜盤擺得好靚,有我喜歡的皇帝菜和粟米~~~黃金卷(響鈴)拼炸魚皮,炸魚皮我在等食物熟時當薯片食,烏冬我冇食,因為我實太飽,同事負責包底~~~由於我唔夠大食,所以最後有d係食唔曬,如果女士去可以考
呢間店入面的裝潢滿有特色,令人好想影相呃LIKE~~~
裡面坐感覺幾舒適而充滿中國傳統設計FEEL~~~
醬油區都有特色~~~
菜肉雲吞拼鮮蝦菜肉蛟,同事食咗都讚好~~~
雜錦菜盤擺得好靚,有我喜歡的皇帝菜和粟米~~~
由於我唔夠大食,所以最後有d係食唔曬,如果女士去可以考慮3個人share 一個2人餐,如果兩個男士去食就剛好。
望見呢個餐的食物陣容就知道去滾係一班人去係最抵食😋😋😋