2023-01-11
炯記餐室北角英皇道376-380號美麗閣地舖G/F, Mary Court, 376-380 King's Road, North Point想食燒味, 來這裡一定沒錯, 抵食好食, 很多街坊都經常來幫襯。我一個月總會去北角2次, 採購家中煮食的食材凍肉, 同買好出名架SCONE 和麻糬波波, 通常都會順便來吃燒味。炯記二人套餐 $198一來就送上例湯先, 都有好多湯料在入面鹽焗雞腎, 雞腎好爽口, 處理得很乾淨沒有壓味,很好吃仲很大碟。酸辣雲耳很開胃, 個酸汁滲入在雲耳, 彈牙質地鹽焗手撕雞 (半隻)冬菇醬皇豬手 (例牌) 炆得好腍身,個皮入口即化哦, 個汁又好味, 用來撈飯或麵都OK架太子鵝油撈麵,唔油膩之餘麵仲好爽利, 質地彈牙,同埋很大碗, 兩個人食一碗也夠飽。油菜仲包2杯飲品, 平民美食在北角。
北角英皇道376-380號美麗閣地舖
炯記二人套餐 $198
一來就送上例湯先, 都有好多湯料在入面
酸辣雲耳很開胃, 個酸汁滲入在雲耳, 彈牙質地
鹽焗手撕雞 (半隻)
油菜
仲包2杯飲品, 平民美食在北角。