👨🏻父親節諗好去食咩未?推介大家去食一間burger店,父親節當日可以同老竇大啖大啖咬burger🍔🤘🏻。佢哋亦喺香港首間乾式熟成牛肉專門店,提供米芝蓮推介嘅乾式熟成牛肉漢堡⭐️。未食過?咁就睇吓我哋介紹啦😚。.📍 招牌雙層乾式熟成牛肉漢堡扒配雙層煙肉漢堡“Double Happiness” Burger 帶爸爸食返個雙層漢堡等佢有雙重開心❤️🤩呢個漢堡份量真係唔嘢少,十足層層疊咁好有睇頭,而且份量絕對係大滿足呀🤩Burger有2塊厚身牛肉,切開見到肉質粉嫩🔪雖然牛肉唔喺好嫰滑嗰種,但用咗熟成牛肉所以牛肉味特別香濃🐃味道就好似食緊牛扒咁🥩!另外仲有2兩層極為惹味嘅蜜糖煙肉🍯🥓再配上芝士🧀、芥末醬、酸瓜同蕃茄🍅真心好好食😋👍🏻不得不提漢堡包外層塗上牛油🧈再香煎增添香脆口感,麵包中間又放入芝士去提升味道唔單止分量多,味道都好出色🤟🏻.📍Goose IPA 嚟自芝加哥嘅店內經典手工啤酒🍻,啱晒鍾意飲酒嘅朋友,可以同爸爸係父親節慶祝一番。.📍Duck Duck Goose à Goose Island 呢款得獎手工啤酒係香港出嘅新口味,酒精濃度同苦度都較低,相對嚟講較易入口。

帶爸爸食返個雙層漢堡等佢有雙重開心❤️🤩
呢個漢堡份量真係唔嘢少,十足層層疊咁
好有睇頭,而且份量絕對係大滿足呀🤩
Burger有2塊厚身牛肉,切開見到肉質粉嫩🔪
雖然牛肉唔喺好嫰滑嗰種,但用咗熟成牛肉所以牛肉味特別香濃🐃
味道就好似食緊牛扒咁🥩!
另外仲有2兩層極為惹味嘅蜜糖煙肉🍯🥓
再配上芝士🧀、芥末醬、酸瓜同蕃茄🍅
真心好好食😋👍🏻
不得不提漢堡包外層塗上牛油🧈再香煎
增添香脆口感,麵包中間又放入芝士去提升味道
唔單止分量多,味道都好出色🤟🏻

📍Goose IPA