2020-05-25
呢間曾經食過,好耐已冇返轉頭食過嘅一間車仔麵店,都有幾年冇去過,好難得老店依舊,朋友約慈雲山見面,一定要返去呢度食車仔麵因為呢到嘅自製咖喱辣汁系超好味,仲有餸子都系自家包製,新鮮手作非雪藏貨仔衰為食,晏晝食咗豆腐花出門,今次為有叫扣底喇👉🏻香辣咖喱汁、韮菜餃、豆卜、米線扣底全部都系我至愛嚟,如果湯底正,點叫豆卜都系好味,唔建議大家出去頭一次食麵店就叫豆卜,因有機會唔好采d就難食到唔想食香辣咖喱汁-系呢到嘅鎮店招牌醬除咗原本黃色嘅湯底外,麵食面頭都會淋上類似沙嗲醬嘅汁,面頭嘅醬更濃烈咖喱香,先撈拌到湯底中,食要黃姜粉、咖喱、沙嗲嘅味道,預計未撈前嘅汁醬加到小食,例如魷魚、魚旦應該都幾好味自家製韮菜餃-韮菜一d都唔孤寒,而韮菜系食得出系鮮菜味,韮菜冇得厄,冰得耐抽走晒入面水份的話,韮菜冇即菜嘅香,所以韮菜迷必試嘅餃,而裡面包嘅餡系豬肉碎👉🏻額外叫咗碟菜心配蠔油 $18碟大碟到你唔信!山咁高!出得街食飯都要飲食平衡,身體先會好,食到更多美食,所以隔唔時去麵檔都幾鐘意叫碟菜嚟食下菜心灼過,但都幾爽口、清甜菜香,不過菜尾比較厚身,咬得比較辛苦,下次可以叫番唐生菜就唔使咬得咁辛苦喇🥰
衰為食,晏晝食咗豆腐花出門,今次為有叫扣底喇
👉🏻香辣咖喱汁、韮菜餃、豆卜、米線扣底
香辣咖喱汁-系呢到嘅鎮店招牌醬
大碟到你唔信!山咁高!