天氣一凍就想食煲仔飯,熱辣辣嘅米飯,配上焦香嘅飯粒,加上面頭嘅餸菜撈飯,諗起都流口水。金蠔蝦乾煲仔飯 呢個招牌菜真係冇得頂,蝦乾同埋金蠔到鮮味濃郁,我特別鍾意個蝦乾,白飯煮得剛剛好,飯焦亦都唔係燶晒癡底嗰隻,撈埋一齊食真係好正好正,加埋啲豉油食,簡直係冇得頂呀!川味系列煲仔飯不過相對上我更加鍾意呢個川味煲仔飯,因為本來我都鍾意食四川菜,鍾意馬勒嘅感覺,呢個煲仔飯就對晒我嘅口味,嫲嫲辣辣嘅口感配上啲飯呢真係好正,食完返尋味!呢個就係我網上見到嘅邪惡拉絲芝士煲仔飯,我哋一班朋友都有叫黎食,不過就覺得唔太健康,感覺上都比較肥膩,所以我覺得只能夠一班人每人食幾啖咁樣,如果一個人食就唔係好想叫呢一個

金蠔蝦乾煲仔飯

川味系列煲仔飯