和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
2023-07-03 273 瀏覽
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧最後又有一排無食和牛,一諗起佢和牛獨特的滋味油香及嫩滑肉質,真係口水都流埋出嚟,令人難以忘懷!而且某一啲部位真係可以入口即溶!嚴選一間食優質和牛嘅餐廳,所以去到和牛燒肉純!揀選左佢地特選熊本黑毛和牛豪華燒肉套餐(2人)!絕對信心保證佢哋嘅牛肉係100%日本產!而且係特選熊本黑毛和牛!食肉獸真係唔好錯過!前菜其實已經好豐富!有本日精選精選拼盤三款,分別係蛋黃魷魚,茶碗蒸,海膽和牛壽司另外仲有沙律刺身方面呢就係拖羅同章紅魚刺身特選熊本黑毛和牛厚切西冷分量絕對係有誠意,可以見到佢嘅油花分布均勻,肉質真係非常之粉嫩!基本上都係入口即溶,油脂同埋肉分布均勻,肉味同埋油脂味呢同樣豐富!特選熊本黑毛和牛牛排肉一款呢可以見到佢啲肉質更粉,油香更為濃郁!非常鮮嫩多汁和牛紅肉肉味係最為濃郁!帶有恰到好處嘅油脂味!熊本Rindo 豚腩肉&肉眼豬肉呢我覺得個腥味比較少,而且有種獨特嘅甜味,甘香濃郁!肉質細膩!牛舌薄切牛舌,口感爽脆!而且又柔軟彈牙!豚肉釜飯使用熊本Rindo 豚肉加上泡菜同埋櫻花蝦,識落好香,米飯粒粒飽滿,有獨特嘅米香味,雖然食完和牛呢都幾飽,

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

前菜其實已經好豐富!
有本日精選精選拼盤三款,
分別係蛋黃魷魚,茶碗蒸,海膽和牛壽司
另外仲有沙律
刺身方面呢就係拖羅同章紅魚刺身

特選熊本黑毛和牛厚切西冷

特選熊本黑毛和牛牛排肉
一款呢可以見到佢啲肉質更粉,油香更為濃郁!非常鮮嫩多汁

和牛紅肉
肉味係最為濃郁!帶有恰到好處嘅油脂味!

熊本Rindo 豚腩肉&肉眼

牛舌
薄切牛舌,口感爽脆!而且又柔軟彈牙!

豚肉釜飯
使用熊本Rindo 豚肉加上泡菜同埋櫻花蝦,識落好香,米飯粒粒飽滿,有獨特嘅米香味,雖然食完和牛呢都幾飽,但依個釜飯的確不錯

餐湯
稍為大有少少驚喜嘅餐湯!

熊本縣蜜瓜
有子雪芭再加蜜瓜!

整體來講其實成個餐真係好豐富,而且呢肉類嘅安排呢都各有特色!真係每一款都非常之好味!而且有前菜到甜品呢我覺得個配搭都非常之好,令我喺餐廳環境啊佢都有唔同嘅包間呢可以多啲私人空間,服務呢10分到位,絕對係招呼周到!有機會嘅話我一定會再去!

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

和牛燒肉‧純 (尖沙咀)
尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧

#Eatwithcouple_尖沙咀
#Eatwithcouple_烤肉
#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodies
#hkfood #hongkongfood #hkfoodblog#hkfoodblogger #foodphoto #hkfoodlover #尖沙咀美食
#hkigblogger #852girl#hkigers
#hkinfluencer #hkig #hkblogger #hkiger

“我作為這些相片的創作者,擁有相片的著作權和所有權。未經我的授權,任何人不得以任何形式銷售、轉讓或利用這些相片。”