2020-04-02
今晚喺荃灣呢一邊shopping,經過見到呢一間餐廳環境比較開陽,事關疫情嘅原因都唔想揀一啲比較逼夾嘅餐廳,於是就決定過嚟呢一邊開餐,而我嘅朋友亦都非常之喜歡呢一間餐廳,事關佢覺得呢一度環境唔錯,而且亦都即時查詢過OpenRice嘅食評都算係一間好特色而健康嘅餐廳,再問埋朋友都覺得呢日都唔錯,於是就入咗去入到去我哋因為唔係太過肚餓嘅原因但係又想試吓啲工質素嘅牛扒就選擇左呢一份M五和牛西冷品嚐一下!我哋仲叫到個鴨肝品嚐呢一塊牛扒我哋叫咗medium,食落好有濃郁嘅味道,肉質亦都剛剛口停留在中間,由於係屬於M5級, 就好似食緊日本A5和牛一樣,肉質鮮嫩,油脂分布均勻,亦識落唔會太油膩,配上鴨肝,味道非常之出色!不過我就覺得鴨肝嘅甜度不夠鵝肝之好,要加$50就見仁見智啦。而配上佢呢一個黑醋,完全特顯到牛肉嘅鮮味!我哋一行兩人食完呢一個牛扒真係覺得好飽啊,價錢為$360 ,加$50的鴨肝,再加上+1服務,價錢約$460左右,不過我覺得呢一個質素真係好出色!下次我亦都會再嚟啦!還有一點,就是因為政府的政策問題那天人數非常之少,我希望疫情也快點完結大家一同出來不用再戴口罩!