2018-02-16 412 瀏覽
如果在九龍灣出沒開或九龍灣的街坊定必知道「海景」從前不是在這個位置而是在淘大商場。隨著租金一路上升結果陪伴九龍灣多年的海景也支持不住在九龍灣消失了一段時間。隨着得寶商場改革引入多間食肆,非常的開心海景再度歸來。海景個名寫到明粥麵但其實它是一間地道港式茶餐廳。海景除了粥麵之外,我諗在晚餐來說就一定是這個多多肉的碟頭飯。隨著香港人越嚟越重視身體嘅健康,所以大家都會見到呢類飯現在會加入一啲蔬菜...今晚呢個飯為例就特登加入一塊菠蘿。坦白講這類飯很多茶餐廳都有,海景嘅特色就是除了飯之外還會另外想一碗汁。愛汁的話,一定可以大快朵頤。司華力腸中間劏開扮一條,有創意我鍾意!此舉亦都令我可以減少食咁多肉,今時今日反而係一件好事。而且呢度開到深夜,宵夜絕對冇難度。
白汁菠蘿雞扒司華力腸飯
2018-02-13
$48 (宵夜)
白汁菠蘿雞扒司華力腸飯