2023-05-01
工廈西餐好多時都到喉唔到肺,最後發現只係價錢拍得住正統西餐。 今晚終於係觀塘發現到一間環境同味道都高分嘅餐廳,難怪keep到零負評。芝土焗元貝釀蟹肉雖然元貝唔係話超大粒,但都彈牙有鮮味,重點係個蟹膏野菌忌廉汁真係超級香,淨係雜菌同菠菜點個汁都食到舔舔脷,係好出色嘅前菜。香煎法式鵝肝大塊厚身,外脆內軟好甘香。 梅酒糖心蛋有淡淡酒香,蛋味香濃。干邑龍蝦湯蝦味好濃郁,好似南瓜湯咁濃稠,飲得出好足料。 本來對蝦肉冇乜期望,估唔到鮮甜得黎仲有簡單調味,有加分。杜洛克黑毛豬鞍好juicy,切開好似保濕豬鞍咁水潤,亦都食到豬肉嘅肉香。 奶油千層薯尤其有驚喜,未食過夾住滿滿cream cheese嘅薯仔片,邪惡但真係好好味。鹿兒島A4和牛西冷配慢煮和牛臉頰雖然係全個Menu最貴,但絕對物有所值,下次嚟都會再叫。 尤其是A4和牛西冷煎得啱啱好,一咬個肉汁同油脂嗶晒出嚟,鍾意食日本和牛嘅人絕對會覺得好滿足。 和牛臉頰相對上就瘦啲,係類似牛腩牛展個種軟滑,肉味濃。跟餐嘅朱古力mousse cake完全係特濃朱古力,濃厚creamy好滿足。 一場黎到當然加錢試埋最出名嘅tiramisu,名不虛傳,淨係個cre
跟餐嘅朱古力mousse cake完全係特濃朱古力,濃厚creamy好滿足。 一場黎到當然加錢試埋最出名嘅tiramisu,名不虛傳,淨係個cream已經好香滑有奶香,如果手指餅再浸至濕透軟爛會更好。