2019-02-13
Chop Chop 高質燒味最近同朋友行經炮台山,見到有間門面大大個招牌「食神叉燒」既餐廳,身為睇過星爺食神既fans,電影畫面即刻係腦海浮現,即刻同朋友入去試🤪 餐廳裝修係復古大牌檔路線,都幾特別。 一坐低就望望餐牌,即刻叫左最想食既黯然銷魂飯! 同埋叫左個燒鵝燒腩雙拼😄叉燒味道非常濃郁多肉汁,一d都唔乾柴亦唔硬,燒得十分入味,調味屬於偏甜,再配合煎太陽蛋同飯,簡直就係絕配。燒腩亦相當高水準,食落口真係哇一聲,外皮燒得好香脆,脂肪同瘦肉既比例亦非常靚,唔會覺得過肥或過瘦,十分推薦!燒鵝雖然冇燒腩咁令人驚嘆,但亦相當唔錯,外皮唔會好肥膩,薄薄地剛剛好,肉亦唔會老同「鞋」整體黎講呢間餐廳的確唔錯,燒味真係做得幾出色,餐廳員工服務態度都好友善,值得大家一試