2021-04-22 120 瀏覽
最近新開火爆餐廳,唔去唔得啦。outdoor環境好有氣氛,可以同朋友傾計,感覺上就係好舒服。迷你軟殼蟹牛油果🥑三文治$138看起來就很開胃,鬆軟既麵包點上沙律醬,再夾上軟殼蟹,上面來點牛油果醬。豐富口感好滿足,一口落去,麵包和軟殼蟹剛好香脆不硬口,加上醬汁加持,一口一口停唔到落來~超好味波特菇松露酒漬藍莓🫐奶油燉飯$148濃郁香味既波特菇配上義大利燉飯,加上d藍莓松露,香味四溢~唯一唔係好鍾意,佢尼個燉飯都係唔夠軟,本身自己都比較鍾意食軟淋飯就唔台鍾意尼個燉飯。同埋飽腹感很強,食幾口就飽滯~日日燕麥(草莓🍓香蕉🍌)$48係我既最愛,健康水果乳酪,滿滿既乳酪加上d水果尼,真係夠足料。真係好鍾意飲啊~係做得幾出色。莓莓乳酪燕麥奶搖$48朋友點尼杯都好飲,鍾意乳酪就唔好錯過。Earl Grey Cheese Cake$62本來朋友就好期待,伯爵芝士蛋糕但佢尼個,味道偏濃,而且燒焦既(朱古力我估係)感覺上有d苦,配上茶好似麻麻,我同朋友都覺得唔好食。感覺上下午來應該會正d,不過夜晚係另外一種味道。d餐其實都算係中規中矩,唯一最大吸引係超大cafe場所,仲有outdoor。

最近新開火爆餐廳,唔去唔得啦。

迷你軟殼蟹牛油果🥑三文治$138

波特菇松露酒漬藍莓🫐奶油燉飯$148
濃郁香味既波特菇配上義大利燉飯,加上d藍莓松露,香味四溢~

日日燕麥(草莓🍓香蕉🍌)$48

莓莓乳酪燕麥奶搖$48
朋友點尼杯都好飲,鍾意乳酪就唔好錯過。

Earl Grey Cheese Cake$62
本來朋友就好期待,伯爵芝士蛋糕