之前食過,開返晚市黎開呢邊就順道睇下有冇位walk in。點知係疫情定地點偏遠,等都唔使等,長驅直進,都有少少擔心呢間格調高既黃店會做唔住.....好啦,到重點,食物完全冇退步!牛肝野菌汁帆立貝意大利飯 $85牛肝菌汁好creamy,香濃不苦,飯粒分明,不過軟不過硬,每粒都黏滿醬汁。不過如果一個人食曬一個應該會幾漏,建議share食,岩岩好。芒果蜜桃冰茶  +$18呢個就好失色,已經少冰,但沖得好淡冇咩味芝士薯波 $50薯蓉搓成波再炸,一籃應該有二三十粒,再喺上面淋上濃濃芝士汁,不過咁樣會令下面少左芝士醬,同埋雖然佢冇出煙,但係裏面真係熱情如火,請小心進食。日式南蠻炸雞翼 $55隻隻都好肥美,炸得好香脆,覺得雞翼本身冇咩醃過,不過雞味都濃,而且香脆野同沙律醬真係非常夾,都好好食。非常推薦。宇治抺茶麻糬窩夫配雪糕 $68呢個都有d扣分,抺茶味苦澀,同士多啤梨又唔係好夾,覺得甜品可以去第二到食。

好啦,到重點,食物完全冇退步!

牛肝野菌汁帆立貝意大利飯 $85

芒果蜜桃冰茶  +$18
呢個就好失色,已經少冰,但沖得好淡冇咩味

芝士薯波 $50

日式南蠻炸雞翼 $55

宇治抺茶麻糬窩夫配雪糕 $68
題外話/補充資料: 非常欣賞店舖播放既音樂及裝潢,有格調又有種親切感,店員都非常親切。
  • 芝士薯波