2018-02-04 933 瀏覽
很久以前去過無數次尖沙嘴舊址食, 真的很好味道及服務很好的。搬到大角嘴後都有食過, 不過咁耐冇去咁今晚就入去食白雞套餐, 有一碟海南雞, 油飯, 灼菜及一碗細肉骨茶, 我再加一份雞什海南雞已經同以前的水準差很多很遠!油飯一樣咁好味,灼菜正常 (只不過D菜比較老)肉骨茶一樣咁嘅味(不過排骨比起以前少了很多) 可能是成本上漲吧!不過D服務態度很不好, 我未食完就行過來同我講 (我幫你收拾一下同比張單價你埋先, 因為我們有很多人排隊)可能佢哋覺得我一個人食飯會嘥佢哋一張檯啦!我比完錢之後,佢先至睇到我未食完, 不過我都冇晒心情再繼續食埋去就離開了!我都明白鋪租, 人工, 食物成本同燈油火蠟都好貴, 不過咁樣趕客走想快D做多一枱新客, 就不如想想點樣做生意好過啦!