今晚帶老婆同媽媽去食雞煲火鍋放題,入去到門口見到咁多高達,即時勾返起晒啲童年回憶。佈置係柯基為主題嘅餐廳,簡約、清新、乾淨,令人好舒服。之後當然係去搵晒邊度拎嘢食,嘢飲同埋醬料。菜膽扣鮮鮑魚,鮑魚煙煙韌韌好入味,不錯~五色刺身,基本上全部都好新鮮,而我最中意食嘅三文魚同埋帶子更加係不得了,三文魚嘅肥甘香味在口中停留,帶子嘅鮮甜味亦令人回味無窮~為食寵寵雞煲,一路煮的香味已經令我哋流晒口水,濃郁嘅香辣味滲曬入啲雞肉度,雞肉十分爽滑,魷魚、豬皮、牛柏葉都好入味,非常推介!食完雞煲急不及待就進入火鍋環節聖子到海鮮拼盤,呢度嘅每一樣海鮮唔單止係新鮮,仲要大大隻,感覺好豪華!聖子、扇貝、蠔全部都令人驚豔,好味到停唔到口,其他嘅蝦、蜆、脆肉鯇都係正嘢黎~手切牛肩頸,牛肉味非常濃郁又夠嫩,完全滿足到我呢個牛魔王!西班牙黑豚肉,估唔到咁好食,好有肉香味,老婆同媽媽都好中意呢個。五寶丸,本身以為係普通嘅丸,但係估唔到每一款都超有心機,絕對係水準之上。蝦餃大大隻蝦,牛肉丸勁爽口彈牙有肉味,另外有兩款流心嘅丸(芝士 & 芋頭)亦都係好味到不得了!牛奶燉蛋白,呢個甜品雖然好淡,但係隱隱約約有少少牛奶同蛋白嘅香

佈置係柯基為主題嘅餐廳,簡約、清新、乾淨,令人好舒服。

之後當然係去搵晒邊度拎嘢食,嘢飲同埋醬料。

菜膽扣鮮鮑魚,鮑魚煙煙韌韌好入味,不錯~

食完雞煲急不及待就進入火鍋環節

手切牛肩頸,牛肉味非常濃郁又夠嫩,完全滿足到我呢個牛魔王!

牛奶燉蛋白,呢個甜品雖然好淡,但係隱隱約約有少少牛奶同蛋白嘅香味滲出嚟,正!