因為係香蕉仔落左order, 想搵間近香蕉仔既餐廳落腳,又想食日本野,見呢間OpenRice 可以訂位,就揀左佢試下門口有個鑼鼓,感覺好有氣勢,有個圓形既玻璃窗位,通透又開揚,入面既裝修亦都好有和風色彩,半榻榻米既座位設計,頭頂放左好幾把日式既油紙傘,仲有一棵假既櫻花樹,真係令我想起日本北川半兵衛抹茶 x Sapporo 呢杯抹茶啤酒之前我都飲過的,再次見返佢緊係要再叫啦,抹茶同啤酒呢個配搭係幾得意,飲到未尾係有好多抹茶粉係底,一d都無偷工減料酩鬼8貫壽司盛合由廚師發板既8貫壽司:吞拿魚腩、帆立貝、油甘魚、鮑魚、牡丹蝦、池魚、鯛魚 & 海膽(因為無人同我介紹,我都係憑我既味覺同認知估呢8款),用左越光米同赤醋,新鮮好味免治雞肉棒雞肉棒入面有雞軟骨,又軟又硬咁,幾得意既口感,生雞蛋加上蔥花同一個甜甜地既秘製醬,好夾又好食厚燒牛舌燒到岩岩好,有咬口帶爽既口感黑松露鵝肝多士鵝肝都幾大件,蘸左漿粉再炸,如果泊少少粉煎我會更喜歡,味道會更加甘香,仲有1塊炸左既紫蘇葉,整體都好食既雞腎咬落爽身,無燒得過乾粟米燒粟米燒至微微焦燶,搽上蜜糖,又甜又好味整體食物都非常不錯,但我坐個位有好多蚊,不停係我面

北川半兵衛抹茶 x Sapporo

厚燒牛舌
燒到岩岩好,有咬口帶爽既口感

黑松露鵝肝多士

雞腎
咬落爽身,無燒得過乾

粟米
燒粟米燒至微微焦燶,搽上蜜糖,又甜又好味

整體食物都非常不錯,但我坐個位有好多蚊,不停係我面前飛過,成餐都好驚卑蚊咬,同埋店員明明講左8點前交枱,但我7:15pm食物黎齊後,店員就禮貌地咁趕我埋單,我明白晚市岩岩開返,想做多轉生意,但早左45mins就催就好似過分左d喎