2021-08-08
話說呢餐生日飯係要個月前經OpenRice 預訂的換言之都一早RQ 個甜品想輕輕寫句簡單的Happy Birthday(見到OpenRice 有圖片係做到呢個服務我先膽粗粗RQ咋>>其實做唔到都冇所謂🙈)食飯前30mins餐廳都有打黎confirm booking~我都再次詢問甜品會否能寫上Happy Birthday 的字句?職員回覆是到時Order再講就得(2nd RQ啦)坐埋位落order~順便講埋生日字句啦。老闆仲好有心咁抄低我男友嘅名說實話 食物質素係唔差嘅呢度係要讚下嘅但當我見到有個(似係讀緊書)嘅眼鏡男職員左手震住咁拎住碗酥皮湯加個匙羹 然後右手拎住把剪刀✂️刀口向外🥲中指至尾指’磅’住碗湯 把刀口同我男友頭只有8-12cm距離呆左!我再望一望老闆(係無反應嘅🙈可能見唔到?!)其實刀口點都唔會向出呢個基本野都做唔到就有點……令人嚇一驚囉~到下一幕~個芝士餃子🥟唔知點解食完main course先到 (應該係漏單情況吧~唔緊要都睇化了)餃子皮略厚~可能係烏克蘭🇺🇦文化?喜歡吃厚皮的朋友可以試試嘅🤣然後侍應放下埋單簿~咁我地就埋住單咁等估Honey cake 等
說實話 食物質素係唔差嘅呢度係要讚下嘅
然後侍應放下埋單簿~咁我地就埋住單咁等估Honey cake 等呀等~都等左一段時間~同侍應講左講!老闆就開始移動隔離啲枱for十人枱,移移下開始移埋我張枱🥲感覺好似趕我地走咁(其實我都想早啲交枱俾你做多轉 但個蛋糕未到呀😕🙂)老闆碎碎唸咁就移走張枱🙃與此同時個甜品終於到啦🎂個蛋糕大細同OpenRice 啲相都差幾遠 可以想像件Cake係細舊到Lady __ 嘅1/3?!呢個價呢個size食唔食就自己諗🙃Size大細野好主觀唔評論咁多>>>>>>我最想講句Happy Birthday 字句係用咩寫?!唔係朱古力🍫可能係食用水筆?用手指捽唔甩😅但呢隻紅同藍似咩筆自己諗😗
呢個價呢間餐廳🍴值唔值得去試 自己諗下啦🙃
如果老闆睇到呢篇文章 我真心希望你可以train下職員啲基本野:例如剪刀會唔會向外然後差啲𠝹到客人個頭😐