餐廳: 新同樂魚翅酒家
資訊:

2014-05-26 7432 瀏覽
星期日同家人去飲茶,去左咁多間,呢度係我其中一間favourite,所以早一日打黎book位.黎到都唔洗等位.今次係一個肥仔waitor serve我地.叫左2種不同既茶,個waitor只係放底,冇講邊壺打邊壺,呢度話晒都係高級餐廳,佢應該要講一講邊邊壺打邊壺. 不過點都好,目的係為左食點心.睇完menu馬上點菜.食物方面:小籠包比一般既大好多,同平時一樣拎個頂.點知一拎就川.咩湯都流晒出黎.三件都有咁既情況,所以不推介.香芒沙律春卷好好食,不油膩,味度如名稱一樣符合預期.好食!雪影叉燒飽外皮跪,入面叉燒帶甜,蜜味重. 食一件真係唔夠,最後encoure多碟.推介!!!帶子餃大大隻,上面一粒大帶子,下面有蝦和菜粒.係有水準既帶子餃.蝦餃蝦爽,餃皮不厚,晶螢. 餃入面的湯汁令蝦餃食落冇咁乾同埋提鮮.出色既蝦餃!魚蓉白燒賣主要有魚肉,加了蝦米和臘味粒. 唔錯.但係唔知點解我覺得冇上次咁好食.咸左小小.不過佢比左喼汁比我地,中和左臘味粒既油膩和咸度.最後追加左個蝦腸,但係等左好耐,又吹過佢地,遲遲都未到.再問多次,原來吹左咁多次都仲未蒸.個肥仔waitor解釋是廚房問題,推左個波比人.回應既
星期日同家人去飲茶,去左咁多間,
黎到都唔洗等位.
今次係一個肥仔waitor serve我地.
佢應該要講一講邊邊壺打邊壺.
不過點都好,目的係為左食點心.睇完menu馬上點菜.

食物方面:
小籠包比一般既大好多,同平時一樣拎個頂.點知一拎就川.
咩湯都流晒出黎.三件都有咁既情況,所以不推介.
小籠包
香芒沙律春卷好好食,不油膩,味度如名稱一樣符合預期.好食!
香芒沙律卷
推介!!!
雪影焗叉燒飽
帶子餃
蝦餃
咸左小小.不過佢比左喼汁比我地,中和左臘味粒既油膩和咸度.
魚蓉白燒賣
最後追加左個蝦腸,但係等左好耐,又吹過佢地,遲遲都未到.
再問多次,原來吹左咁多次都仲未蒸.
個肥仔waitor解釋是廚房問題,推左個波比人.回應既態度都好有問題.
問佢野或叫佢拎辣椒油等等都沒有回應.
令到有D不高興.
如果服務可以好一點就會更好.不過只係某些waitor態度既問題.
其他既都不太差.

希望下次會有改善.
2014-05-25
香芒沙律卷