2022-11-18 108 瀏覽
舊同事生日,已經兩年冇慶祝,難得今年疫情放寬,可以約埋幾個好朋友聚一聚,之前我哋都去過荃灣校長燒肉日韓料理食過,放題食物種類多,兩小時任飲任食都係二百零蚊,大家都有興趣返尋味,住喺官塘嘅壽星公話觀塘廣場有分店,可以過去試吓!餐廳位於觀塘廣場15樓,佔地面積都很大,座位之間都很寬闊坐得也很舒適。設有自助區,數拾款肉類及丸類想食燒烤又得! 想食火鍋都得。食物擺放整齊,清潔衞生。烤肉及火鍋區:各款牛肉、豚肉、雞肉、魚類、火鍋丸類及蔬菜類。壽司區:有刺身、壽司、卷物等,刺身更有專人負責,確保食物新鮮衛生。沙律吧:有各式沙律菜、泡菜、漬物等各種前菜任配任搭。熟食區:有中式、日式等佳餚,熱辣辣香噴噴。小食區:有炸薯格、炸雞件等。點心區有:蒸燒賣、蒸餃子、小籠包、特色包點。甜品區:有多款特式甜品:啫喱、各式奶凍、雞蛋布甸、大菜糕等及多款口味雪糕雪條。飲品方面有汽水,啤酒,清酒,梅酒,花茶等,總有一樣啱口味。有些肉類已有調味, 燒起黎好香口。雞翼嫩滑入味、芝士腸彈牙、燒完條秋刀魚又香又美味,燒菠蘿香甜多汁。牡丹蝦和魷魚刺身非常新鮮,而且鮮甜彈牙,三文魚肉質細嫩鮮美。壽司都唔錯,唔會馬虎。炸物香脆可口,

壽司區:有刺身壽司、卷物等,刺身更有專人負責,確保食物新鮮衛生。沙律吧:有各式沙律菜、泡菜、漬物等各種前菜任配任搭。

點心區有:蒸燒賣、蒸餃子、小籠包、特色包點。

飲品方面有汽水,啤酒,清酒,梅酒,花茶等,總有一樣啱口味。

牡丹蝦和魷魚刺身非常新鮮,而且鮮甜彈牙,三文魚肉質細嫩鮮美。壽司都唔錯,唔會馬虎。炸物香脆可口,小籠包加左少少醋,味道提升不少。