2021-09-19 28 瀏覽
今日嚟到佐敦覓食,我揀咗一間日本嘅居酒屋,入邊嘅裝飾都充滿日本嘅氣氛。而家疫情嘅關係佢堂食同埋外賣都有折扣,咁樣都慳唔少啊!前菜係苦瓜,但係食落一啲都唔苦,幾開胃。跟住我哋叫咗兩隻室津蠔,隻蠔好睇落去好肥美,食落都幾新鮮,有淡淡的海水味。之後嘅龍蝦沙律勁好食!鍾意呢個嘅配搭,好快就俾我哋清晒。雞泡魚干可以成為品酒嘅小食,呢一度嘅雞泡魚干係比較厚身小小嘅。日式炸雞,炸得香口,點埋沙律醬就Perfect match🥳🥳刺身方面我哋叫咗:鮮吞拿魚赤身、八爪魚、三文魚、烏賊🦑 刺身都算新鮮,特別係三文魚肥美鮮甜。串燒方面:今次特別啲叫咗鴨心、雞腎、雞皮、牛舌。我最鍾意食雞皮同牛舌,燒得恰到好處。之後仲有清酒煮蜆同埋豚肉生薑燒。最後食多個蒲燒鰻魚飯,就真係滿載而歸啦!不得不讚佢啲嘢飲,梨汁同埋蘋果汁,都似係新鮮榨出嚟嘅。

前菜係苦瓜,但係食落一啲都唔苦,幾開胃。

之後嘅龍蝦沙律勁好食!鍾意呢個嘅配搭,好快就俾我哋清晒。

之後仲有清酒煮蜆同埋豚肉生薑燒。

最後食多個蒲燒鰻魚飯,就真係滿載而歸啦!

不得不讚佢啲嘢飲,梨汁同埋蘋果汁,都似係新鮮榨出嚟嘅。