今日係銅鑼灣試咗依間新派泰國菜,裝修靚之餘食物亦高質,甚有異國風情。店員特別推介嘅黃咖喱蟹係我地好鍾意嘅菜式,肉蟹按market price收費但絕對係一分錢一分貨-肉蟹非常大隻,啖啖肉夠鮮味,吸晒咖喱嘅精華每一啖都好滋味;黃咖喱唔辣,加咗蛋漿煮所以做到濃稠得嚟綿滑嘅口感,配上脆卜卜嘅法式蒜蓉包真係非常好食!唔洗去海南島都食到好味嘅海南雞~泰式煮法嘅海南雞冇醬油浸住,更突顯雞肉嘅味道,無論係雞胸雞髀都厚肉嫩滑,雞皮少許爽口食埋都唔覺肥膩,點埋泰式辣汁更加正!大蝦冬陰功炒飯亦係惹味嘅選擇,冬陰功醬味道酸辣香濃,唧啲青檸汁平衡番更開胃,大蝦肉質彈牙蝦頭仲有膏添~餐廳仲有一系列加入泰國元素嘅Cocktail同Mocktail,Bartender推介我飲依杯Chiang Mai Darling,混合咗橙汁、蔓越莓汁同蜜桃果蓉,食完豐盛嘅一餐最啱飲番杯酸酸甜甜嘅特飲;椰青好清甜,啲椰肉仲好易起可以當埋甜品食😋用餐期間店員都有關心下我地對食物滿唔滿意,服務週到,喺度推介比各位鍾意食泰國菜嘅朋友仔去試下☺️

蛋漿黃咖喱肉蟹

去骨泰式海南雞 (半隻)
去骨泰式海南雞 (半隻)

大蝦冬陰功炒飯

Chiang Mai Darling