2018-11-11 84 瀏覽
旺角放題食市林立,要搵食唔難。如果想搵間地方夠大,食物款式多而又坐得舒服,可以試下位於旺角胡社生行5樓嘅吉壽日本料理。餐廳全層面積相當大,用A,B及C區劃分。座位咁多,六點半未夠,已經咁爆,證明質素有保證啦!步入餐廳,已有源源不絕補充嘅日式小食、沙律、湯類、清酒煮蜆、牛肉炒烏冬、水果、甜品同飲品等多種冷熱盤供應。坐低再打開「任點任食」嘅點餐紙,有海鮮宴、刺身、壽司、手卷、卷物、吉列、天婦羅及燒物等十多款美食。令人興奮雀躍之餘患上選擇困難症。開餐啦!點左多款食物雞翼燒到金黃色,內裡嘅牛油透入雞肉中,好芝味。而雞軟骨爽脆,有口感。炸鮮奶天婦羅、炸虎蝦天婦羅及炸香蕉全部酥脆。剛出爐嘅葡撻皮酥脆,啖啖滿口蛋香味。鹽燒鯖花魚,甘咸冇魚腥味。黃金焗帶子,原粒帶子充滿芝士味,彈牙有口感。蟹粥用上大大隻鮮蝦加半隻蟹做湯底煮成粥,鮮味綿密再加埋粟米粒,更加鮮甜有口感。花之戀用大大塊三文魚刺生加魚籽粒做成花狀,賣相相當吸引。三文魚同魚籽色澤鮮艷、三文魚嘅爽滑加上魚籽嘅卜卜脆、味道一流。燒鰻魚就肥美鮮甜。刺身拼盤一上檯,顏色搭配令人感覺勁開心。每件刺身非常新鮮,非常鮮甜。餐廳飲品種類繁多,同超市有得揮呀。💪

步入餐廳,已有源源不絕補充嘅日式小食、沙律、湯類、清酒煮蜆、牛肉炒烏冬、水果、甜品同飲品等多種冷熱盤供應。坐低再打開「任點任食」嘅點餐紙,有海鮮宴、刺身壽司、手卷、卷物、吉列、天婦羅及燒物等十多款美食。令人興奮雀躍之餘患上選擇困難症。

開餐啦!點左多款食物

鹽燒鯖花魚,甘咸冇魚腥味。

黃金焗帶子,原粒帶子充滿芝士味,彈牙有口感。

餐廳飲品種類繁多,同超市有得揮呀。💪大腳板係我至愛,外脆內軟

總結食物賣相吸引、顏色鮮豔、食材新鮮,服務員親切有禮貌。值得一讚係有位服務員拎住張寫錯檯號(冇咁大淋巴檯號)嘅落單紙續張檯問係咪佢地,原因在於擔心漏單,令顧客久等,以客為心,俾個