2019-10-22 126 瀏覽
我同朋友兩個人七點半去到呢間餐廳已經全場爆滿,好彩個朋友早有準備一早book咗👍我哋叫咗一個墨汁海鮮意大利飯, 西班牙蒜味蝦配多士同香煎挪威三文魚扒配青瓜檸檬乳酪~個海鮮墨汁飯一嚟到見到三大隻青口同一大隻蝦喺面頭, 不過我心諗海鮮無理由得兩款咁少架😐 原來底下仲有帶子同魷魚同粟米芯😂墨汁飯有啲海水嘅鮮味,唔會好似出面食太乾,汁同飯既軟硬度都調較得好好👏 帶子大大粒好香,煮得岩岩好唔會咬唔開, 平時我唔鍾意食粟米芯,但係呢個冇咁草青味都幾接受到👍個蒜味蝦配多士既蝦份量好多, 食曬啲多士仲有好多蝦淨,蝦好爽口,多士勁薄脆~三文魚扒大大舊,無腥味, 最初見到係配青瓜檸檬酪醬有啲擔心會好奇怪,但係食落又幾fresh😮 可以平衡煎焗有少少既油膩感👍 呢個三文魚配菜色彩繽紛,有普通薯仔,紫色嘅薯仔,紅蘿蔔,露筍etc, 豐富蛋白質同纖維,感覺好有營養得黎又容易消化,nice!👏下次可以試埋pasta同甜品🙊

墨汁海鮮意大利飯

西班牙蒜味蝦配多士