2020-09-16
突然興起想食川菜,就去咗呢間試下菜,因為之前睇過官方嘅相,覺得個酒吧同露台幾靚,尤其啱哂夜晚睇夜景,個feel應該都會唔錯 ,同朋友飲番杯就一流。今次係中午黎,餐廳嘅窗邊位置景觀開揚,夠哂光猛,可能因為生意靜咗既關係,得返1個經理同2個服務員當值,所以有時都要等多一陣先叫到服務生過嚟,但佢哋嘅服務態度都好好,好有禮貌,而小食都幾特別,甜甜地,脆脆地,唔係一般中菜既小食。因為今次得2個人,食得唔多,所以只叫咗個海鮮凍盤,辣子雞,冰粉同配左枝白酒,海鮮凍盤賣相相當唔錯,個汁都幾好味,調較得唔錯,幾惹味都啱送酒,辣子雞就唔算好辣,雞肉有少少偏鹹,但我鍾意佢冇骨,因為可能炸過嘅關係,所以外面都幾香,雖然呢道餸有好多乾辣椒,但雞肉都唔少,2個人食啱啱好,但我建議加辣少少同唔好咁鹹會更好。我地搵左當日當值嘅朱經理傾下偈,佢話因為最近生意靜咗,所以好多新鮮海鮮類嘅菜式都暫停供應,下次有機會可以嚟試下個龍蝦,幾抵食 ,佢同我哋介紹,佢哋嘅川菜廚師係老闆高薪空運過嚟,好搞笑。最後朱經理仲介紹我哋試下個甜品叫冰粉,冰粉係幾好食嘅,不過我覺得加咗提子乾,脆餅同花生碎有啲怪怪哋,唔係好夾,如果加芒果/香蕉/榴
最後朱經理仲介紹我哋試下個甜品叫冰粉,冰粉係幾好食嘅,不過我覺得加咗提子乾,脆餅同花生碎有啲怪怪哋,唔係好夾,如果加芒果/香蕉/榴槤/桂圓肉/荔枝肉/莓類生果/雪糕可能會夾d。
另外,餐廳亦設有包房,環境都相當唔錯,都係有特大玻璃窗,今次嘅餐飲體驗整體都算唔錯~下次可以試下book房/出露台飲野~