2017-07-28 946 瀏覽
為左享受優質既生活,今日去文華食早餐,而且仲要食佢既歐陸餐. 歐陸既早餐又點可以無fish and chips. 炸魚柳就必然啦,不過我唔食薯條,另外加個肉丁意粉算啦.一開始坐近開放式廚房,但太大油煙味,搬左去門口位.待應預期客人即時點單,由入門口直到你坐底,全程跟著問你食乜.一坐底再問食咩呀,但見你攞起餐牌睇,就會行開,想搵返佢落單就唔見咗人,都唔知係心急定唔心急。好快我既西式早餐就送到.炸魚柳,可能炸粉開得好,脆得尼又唔油膩,但係裡面既魚柳都幾鞋下,熱辣辣食唔會咁覺,我留返半舊魚最後先食,結果就... 碟邊雖然有隨意撻上去既沙律醬,但潛意識不停叫我唔好掂佢,唯有作擺.煎蛋有啲黑色,估計係鑊撈同埋燶底.我要求唔高,蛋黃唔係全熟,所以已經算合格.跟餐果件唔知算係中式定係西式餐包,總之拎上手好油,就咁望落去真係睇唔出.夾埋蛋一齊食,蛋醬同油漏到成手都係,好哩hea,不過真係唔差架.到依個時候已經飽飽地,有啲後悔加咗個面.一塊孤單既生菜,實在太少喇,淨係餐包既油份都平衡唔到喎.幾粒五香肉丁同埋少少發漲既意粉.肉丁可以啦,無過火太老,意粉發漲都唔關餐廳事既,我花太多時間玩個蛋餐飽啫.個肚已經
炸魚,餐包,煎蛋

熱檸茶
個肚已經好漲,飲杯熱檸茶正好可以消滯.茶都幾香,檸檬篤左好耐都唔太出味.淡檸茶,可以接受啦.

另外,有客人問同其他客傾緊偈既收銀阿姐有咩面揀,阿姐話唔知,但係又唔跟進喎.過咗陣客人又問有無公仔面(邊間荼餐廳會無呀…),阿姐答佢應該有掛,我當時依稀見到個客反左下白眼.最後客人叫左意粉,唔該晒.
2017-07-08
$37 (早餐)