2017-07-21 189 瀏覽
今日收工同mami黎青衣城新開的樂天皇朝,我就第二次食,mami未食過。新店好多人排隊啊~~MAMI話佢個花生好淋好好食。我就留肚食正餐~叫左皇朝8色小籠包,台面有教人點樣食,咩次逐食。千其唔好食錯,因為唔同口味的小籠包會蓋過其他味的小籠包,令你食唔到真正好味的小籠包。我最中意反而係原味!!湯好多,細細口咬個皮,再吸D湯,已經可以有一啖滿滿的湯!皮唔算好厚又唔係好薄,普通啦~嗌左蟹粉炒飯。好足料!你見到實物就知,個飯勁CREAMY,勁有張口!而且好足夠的蟹粉醬,令你唔會撈到有D飯要食白飯。不過提議大家真係要熱食,事關擺凍左少少有D腥!再有水煮魚。個人覺得所有野係好有味,但唔入味,姐係粉皮冇麻辣感,得咬口。不過,魚好滑,又唔會一夾就散,值得一讚!(可能我食得重口味啦)口水雞狂熱者當然要食口水雞!口水雞夠凍,雞肉十分滑,點到滿滿口水醬食,勁好食!最後叫左甜品酒釀丸子同蘆薈桂花蜜。桂花蜜個人覺得太甜,不過凍冰冰好清涼,解哂水煮魚D辣。而酒釀丸子有好多丸子啊!!最中意咬呢類型的丸子!!佢多到真係啖啖都一定會有丸子比你食!!少少酸,勁好味!

MAMI話佢個花生好淋好好食。我就留肚食正餐~