2024-05-02
之前經過屯門新開呢間 一喜燒肉 見到佢任食嘅燒肉套餐竟然包埋刺身同埋壽喜燒鍋🤩 好想食!即刻就揀咗日子要去食 今日終於去食啦😋 今次揀咗呢個 樂放題 美國金標SRF安格斯和牛 送三文魚刺身 同埋壽喜燒鍋😍 一個價錢三種享受😌 淨係牛肉嘅種類已經有好多選擇🥳 仲有豚肉、雞肉、海鮮、蔬菜同埋小食 好正😬 揀好套餐 店員就開始開爐 咁我就可以出去睇吓有咩拎啦😬 淨係嘢飲已經有好多選擇 韓國台灣日本嘅都有~ 仲有啲蔬菜、小食、泡菜、沙律 等等~ 熟食區都有唔少小食 炸蟹鉗、牛肉餅、炸帶子、炸魷魚 等等 仲有咖喱魚蛋同埋關東煮 全部都係熱辣辣 👍🏻 入到去店員都俾咗個QR code我哋自己落單 落咗單好快啲牛就開始上枱啦~ 牛嘅紋路好靚😍 好快壽喜燒鍋都開始滾啦 咁就即刻放呢個金標火鍋肥牛落去 呢個牛好靚 好多雪花油脂分布平均 有牛味 切得好薄身 淥幾秒就食得😗 配埋壽喜燒汁 真係冇得輸😋 三文魚刺身新鮮 切得好厚身 真係啖啖肉😍 最估唔到係仲有三文魚腩 好好食😬 主角當然係食烤牛肉啦😬 牛嘅種類有好多 我哋都試咗好多款 有美國牛胸腩、美國肩脊肉、美國牛板腱、美國特選和牛牛肩脊肉、美國特選和牛牛
金標火鍋肥牛
三文魚刺身
主角當然係食烤牛肉啦😬 牛嘅種類有好多 我哋都試咗好多款 有美國牛胸腩、美國肩脊肉、美國牛板腱、美國特選和牛牛肩脊肉、美國特選和牛牛肩脊肉 特別推薦係美國SRF安格斯和牛牛板腱 呢隻牛嘅牛油好香 油脂分布平均 入口又唔會好油膩 有牛味 好出色👍🏻😋
美國SRF安格斯和牛牛板腱
除咗牛之外 都試咗唔少日本黑豚肉 燒完油脂勁香 用生菜包住 加埋泡菜同埋飯 好食得黎又唔會覺得油膩😌
食到最後梗係要食埋雪糕啦😬 雪糕嘅種類都有好多 我就揀咗呢兩款 Tiramisu同埋豆腐味~ 因為呢兩個好似第一次見 就想試吓🤣 淡淡豆腐味又唔會好甜😌 推薦Tiramisu 唔會好甜但係好好味 真係做得好似🤣
整體嚟講 呢間一喜燒肉 環境舒適 店員服務態度好 食物種類選擇豐富 一個套餐可以食到燒肉、刺身、壽喜燒鍋 真係大滿足😋