2022-08-21 72 瀏覽
之前食過$223個餐已經覺得唔錯,今次食豪d,試試個$298。呢個餐多咗美國Prime Grade極上牛頸脊同西班牙伊比利亞黑毛豬。前者牛味好明顯,落完兩款好唔同味嘅湯底仍然保留到牛香。後者切得好薄,脂肪位一d筋都無,好易入口。兩者厚薄都切得好好,掛湯索汁無難度!上次已見到隔離枱一片綠海,但自己又唔係咁有勇氣試,咁岩朋友係好茜之一,終於有得食吓!原來又唔係得芫茜味,一樣係有其他材料嘅養生鍋,味道豐富。我今次就試藥膳蟲草花桃膠雞湯,啖湯好好味,仲超級多桃膠。 食物類型保持到多種健康蔬菜同菇,最愛萵荀同羽衣甘藍,兩者都夠新鮮同幼嫩,拎咗勁多轉。 另外都發現佢一d特色丸類,飲品甜品都有新嘢!其中磨菇芝心堡超有驚喜,又香又拉芝,睇得到入面有唔同香料咖! 另外低卡乳酪方面,我宣佈,士多啤梨味係最好食的!我仲一邊食雪條一邊食熱嘢,哈哈。 嘢飲上今次就大愛茉莉綠茶,清清地無負擔,臨走就飲包解茶就完美喇~